Στον ΟΗΕ μεταφέρονται οι συνομιλίες Johnson με τους Ευρωπαίους για το Brexit

Στον ΟΗΕ μεταφέρονται οι συνομιλίες Johnson με τους Ευρωπαίους για το Brexit
Αυτό που δίνεται στον πρωθυπουργό είναι μια ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους σε επίπεδο ηγετών σχετικά με κάποιες από τις προτάσεις μας
Στον ΟΗΕ μεταφέρεται ο νέος κύκλος συνομιλιών για το Brexit καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Boriqs Johnson θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ο Johnson θα συναντηθεί με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Leo Varadkar, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, τον Γάλλο πρόεδρο Em. Macron και τη Γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel τη Δευτέρα και την Τρίτη, δήλωσε ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος.
"Αυτό που δίνεται στον πρωθυπουργό είναι μια ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους σε επίπεδο ηγετών σχετικά με κάποιες από τις προτάσεις μας", πρόσθεσε.
"Δεν έχουμε αυταπάτες, μένει ακόμη πάρα πολλή δουλειά να γίνει και θα πρέπει να θεωρήσετε τις συνομιλίες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μέρος μιας διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη", τόνισε ο αξιωματούχος.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, και επιθυμεί να γίνουν αλλαγές στη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες η προκάτοχός του Theresa May.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Λονδίνο έστειλε τεχνικά έγγραφα στις Βρυξέλλες στα οποία παρουσιάζει τις προτάσεις του για το αμφιλεγόμενο ζήτημα των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας.
Ωστόσο δεν ήταν επίσημα διατυπωμένες νομικές προτάσεις όπως είχαν ζητήσει οι Βρυξέλλες.
Ο Βρετανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι συναντήσεις στη Νέα Υόρκη θα αποτελέσουν ευκαιρία να συζητηθούν οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα έγγραφα.
"Προσφέρουν σημαντικό ποσοστό λεπτομερειών για τις προτάσεις μας προκειμένου να προχωρήσουμε", εξήγησε.
"Αυτό που είναι προφανώς ενθαρρυντικό είναι πως είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν να προσπαθήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία, οπότε τώρα το βάρος είναι σε όλους να εργαστούν σκληρά και να προσπαθήσουν να βρουν λύση".
Στη Νέα Υόρκη ο Johnson θα μιλήσει την Τρίτη σε πρόγευμα με Βρετανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, στη διάρκεια του οποίου θα εξηγήσει για ποιο λόγο αξίζει να επενδύσουν στη μετά Brexit Βρετανία.
Επίσης θα έχει διμερείς συναντήσεις με διάφορους ηγέτες, ανάμεσά τους ο Αμερικανός πρόεδρος Trump, ο Ινδός πρωθυπουργός Monti, ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Arden.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS