Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι άγριος για τις διεθνείς αγορές

Goldman Sachs: Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι άγριος για τις διεθνείς αγορές
Πιστεύουμε ότι η υψηλή αστάθεια του Οκτωβρίου είναι κάτι περισσότερο από συμπτωματική», αναφέρει σε έκθεσή του στρατηγικός αναλυτής της Goldman
Για «άγριο Οκτώβρη στις διεθνής αγορές» κάνουν λόγο αναλυτές της Goldman Sachs καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να πάρουν ανάσα από το χάος που επικράτησε τον Αύγουστο.
Αυτό αναφέρει το CNBC λέγοντας ότι «η Wall Street βρίσκεται «μια ανάσα» από την ανάκτηση των ανοδικών της ρεκόρ, η οποία ωστόσο θα μπορούσε να ανακοπεί από καθώς η μεταβλητότητα των αποθεμάτων ήταν κατά μέσο όρο 25% υψηλότερη τον Οκτώβριο από το 1928».
Οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών παρατηρήθηκαν σε κάθε κύριο δείκτη αναφοράς και τομέα τον Οκτώβριο τα τελευταία 30 χρόνια, με την Τεχνολογία και την Υγεία να είναι οι πιο ευάλωτες και ευμετάβλητες ομάδες, ανέφερε η Goldman Sachs.
«Πιστεύουμε ότι η υψηλή αστάθεια του Οκτωβρίου είναι κάτι περισσότερο από συμπτωματική», αναφέρει σε έκθεσή του ο John Marshall, στρατηγικός αναλυτής της Goldman.
«Πιστεύουμε ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος για πολλούς επενδυτές και εταιρείες που περιμένουν σημαντική απόδοση έως το τέλος του έτους».
Ο δείκτης Cboe Volatility, ένα μέτρο της τεκμαρτής μεταβλητότητας των αμερικανικών αποθεμάτων που είναι γνωστός και ως VIX, έχει μετριαστεί αυτό το μήνα καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μειώθηκαν και οι αποδόσεις του κρατικών ομολόγων ανέκαμψαν από τα ιστορικά χαμηλά.

Αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και πάλι χαοτικά μέσα στον Οκτώβριο, γεγονός που θα επιδεινώσει τη μεταβολή του επενδυτικού κλίματος.
«Αυτές οι πιέσεις αυξάνουν τον όγκο και τη μεταβλητότητα καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις αναφορές κερδών και τις διεθνείς αναλύσεις για το επόμενο έτος», δήλωσε ο Marshall.
Η εποχικότητα είναι επίσης ισχυρή στην αστάθεια των μετοχών, καθώς τα κέρδη και τα άλλα γεγονότα τείνουν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες κινήσεις», σημειώνει.
«Όχι μόνο οι κινήσεις της ημέρας κέρδους αυξάνονται σε σχέση με τις μέσες ημερήσιες κινήσεις, αλλά ο Οκτώβριος τείνει να είναι το τρίμηνο με τις μεγαλύτερες μέρες απόλυτης απόδοσης κέρδους για τις μετοχές των ΗΠΑ» υποστηρίζει.
Ο VIX έπεσε στο ανώτατο επίπεδό του τον Αύγουστο, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας κλιμακώθηκε, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για μια παγκόσμια ύφεση.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average είχε τη χειρότερη μέρα του έτους στις 14 Αυγούστου, όταν οι αγορές ομολόγων εμφάνισαν το μεγαλύτερο σήμα ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης