Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Thomas Cook προσέγγισε τη βρετανική κυβέρνηση για την πρόσθετη χρηματοδότηση των 200 εκατ. λιρών

tags :
Η Thomas Cook προσέγγισε τη βρετανική κυβέρνηση για την πρόσθετη χρηματοδότηση των 200 εκατ. λιρών
Τι απαντά η βρετανική κυβέρνηση στο δημοσίευμα για το αίτημα της ταξιδιωτική εταιρείας
Η Thomas Cook έχει προσεγγίσει τη βρετανική κυβέρνηση αναζητώντας τα 200 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
«Δεν κάνουμε υποθέσεις για την οικονομική κατάσταση μεμονωμένων επιχειρήσεων», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα για την παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο.
Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής η  Thomas Cook.
Η κίνηση αυτή ακολούθησε χρονικά το αίτημα των δανειστών της εταιρείας περί 200 εκατομμυρίων λιρών σε εγγυημένα κεφάλαια για να στηρίξουν την Thomas Cook κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν η ρευστότητά της είναι συνήθως χαμηλή.
Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 21.000 άτομα είναι δεσμευμένη σε συνομιλίες με «πολλαπλούς» πιθανούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, για να παράσχει τα επιπλέον 200 εκατομμύρια λίρες, ανέφεραν οι Financial Times.
Το αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση θέτει σε κίνδυνο το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης ύψους 900 εκατομμυρίων λιρών που συμφώνησε η εταιρεία με την κινεζική Fosun που είναι μέτοχος της εταιρείας.
Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, το αίτημα για πρόσθετη χρηματοδότηση θέτει σε κίνδυνο τις 21.000 θέσεις εργασίας αλλά και τις διακοπές 600.000 πελατών της, κυρίως από τη Γερμανία, τη Βρετανία και σκανδιναβικές χώρες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης