Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Η Τουρκία είναι έτοιμη για μία νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία

Erdogan: Η Τουρκία είναι έτοιμη για μία νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία
«Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων μας ολοκληρώθηκαν», δήλωσε ο Erdogan
Η Τουρκία είναι έτοιμη να δράσει στα νότια σύνορά της με τη Συρία, τόνισε ο πρόεδρος  της χώρας Recep Tayyip Erdogan, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να αναλάβει μονομερή δράση, εάν οι ΗΠΑ δεν συμβάλλουν στη δημιουργία μια «ζώνης ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία τον Σεπτέμβριο.
«Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων μας ολοκληρώθηκαν», δήλωσε ο Erdogan το Σάββατο (21/9), λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα παραστεί σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία και οι ΗΠΑ  ξεκίνησαν κοινές περιπολίες κατά μήκος τμήματος των συνόρων της Συρίας, αλλά η Άγκυρα αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον κινείται πολύ αργά για να δημιουργήσει μια επαρκώς μεγάλη ζώνη ασφαλείας και να απωθήσει τις συριακές κουρδικές δυνάμεις από τα σύνορα.
Η Τουρκία είναι δυσαρεστημένη από την υποστήριξη των ΗΠΑ στις δυνάμεις του Κουρδικού YPG, που θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και απαιτεί την απομάκρυνσή του σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, σημειώνει το Reuters.
Ο Erdogan επανέλαβε τις καταγγελίες σχετικά με την υποστήριξη των ΗΠΑ για τους Κούρδους μαχητές, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον τους προσέφερε όπλα.
«Δεν επιθυμούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ», είπε. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε.
Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο στρατιωτικές εισβολές στη βόρεια Συρία από το 2016, στοχεύοντας στο Ισλαμικό Κράτος και τις δυνάμεις του YPG δυτικά του Ευφράτη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης