Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μοτοδυναμική: Στη δεκαετία η αποπληρωμή των δανείων της Sixt

Μοτοδυναμική: Στη δεκαετία η αποπληρωμή των δανείων της Sixt
Η σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου, που υπογράφηκε με τις τράπεζες για την Λάϊον Ρένταλ Α.Ε. (Sixt) - Πόσα δάνεια εξόφλησε η Μοτοδυναμική
Με την επιμήκυνση των δανείων της Λάϊον Ρένταλ Α.Ε. ( Sixt Hellas) σε δεκαετή ορίζοντα ολοκληρώθηκε το deal απόκτησης της εταιρείας βραχυχρόνιων μισθώσεων από τη Μοτοδυναμική, με μερική διαγραφή μέρους των υποχρεώσεών της και ρύθμιση του υπολοίπου δανεισμού.
Στις 19 Ιουνίου η Λάϊον Ρένταλ υπέγραψε με τις πιστώτριες τράπεζές της σύμβαση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου 28 εκατ. ευρώ, δεκαετούς διάρκειας.
Στο πλαίσιο της παραπάνω σύμβασης, στις 27 Ιουνίου η εταιρεία εξέδωσε ομολογίες, συνολικού ποσού 23 εκατ. ευρώ, που αγόρασαν οι πιστώτριες τράπεζες.
Οι παραπάνω ομολογίες έχουν εξασφαλίσεις επί του στόλου αυτοκινήτων της Λάϊον Ρένταλ Α.Ε.
Τα 18 εκατ. ευρώ του ομολογιακού κατευθύνθηκαν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων υποχρεώσεων, ενώ τα υπόλοιπα θα χρηματοδοτήσουν αγορές αυτοκινήτων για ανανέωση του στόλου της εταιρείας.
Σχεδόν ταυτόχρονα, η Μοτοδυναμική διέθεσε τα 9,8 εκατ. ευρώ, που άντλησε από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου, για αποπληρωμή ισόποσου βραχυπρόθεσμου δανεισμού.
Έτσι, στις 30 Ιουνίου τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ομίλου μειώθηκαν στα 9,2 εκατ. ευρώ. Το σύνολο του δανεισμού του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της Λάϊον Ρένταλ Α.Ε. ανέρχεται σε 32,2 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Μοτοδυναμική εμφάνισε, το α’ εξάμηνο, αύξηση κύκλου εργασιών από 32,2 στα 39,14 εκατ. ευρώ, με υποχώρηση, όμως, των EBITDA στα 1,48 εκατ. ευρώ και ζημίες 1,61 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκησή του, η εικόνα των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την απόκτηση του 80,5% της Lion Rental καθώς αυξήθηκε το κόστος χρηματοδότησης και το ύψος των αποσβέσεων.
Επιπρόσθετα, λόγω της εποχικότητας των εργασιών της Sixt, το α΄ εξάμηνο κάθε χρονιάς είναι παραδοσιακά ζημιογόνο.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναμένεται ότι η ο όμιλος θα συνεχίσει τη θετική του πορεία στις αγορές που δραστηριοποιείται και τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης