Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αστυνομική επιχείρηση στον Πειραιά για το παρεμπόριο - Κατασχέθηκαν τρεις τόνοι παλαιών ειδών και αντικειμένων

Αστυνομική επιχείρηση στον Πειραιά για το παρεμπόριο - Κατασχέθηκαν τρεις τόνοι παλαιών ειδών και αντικειμένων
Η επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά
Tουλάχιστον 3 τόνοι παλαιών μεταχειρισμένων ειδών και αντικειμένων, κατασχέθηκαν για καταστροφή και απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του Δήμου Πειραιά, από τη σημερινή ειδική αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.
Η επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, σε συνεργασία με υπαλλήλους Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στις περιοχές Αλιπέδου - Πλατείας Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, Ναυαρίνου - Πλατείας Οδησσού, ΗΣΑΠ Πειραιά, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Σε αυτήν συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ο.Π.Κ.Ε., της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, του Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά καθώς και οχήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :
-ελέγχθηκαν -16- άτομα (4 ημεδαποί και 12 αλλοδαποί),
-προσήχθησαν -6- άτομα (2 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί),
-συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα,
-κατασχέθηκαν -543- πακέτα λαθραίων τσιγάρων και -18- πακέτα λαθραίου καπνού,
-βεβαιώθηκαν -25- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Κ.Ο.Κ.,
-επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 600 ευρώ για παραβάσεις, του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, ενώ συντάχθηκαν -8- πράξεις κατάσχεσης και καταστροφής διαφόρων παλαιών μεταχειρισμένων ειδών και αντικειμένων, συνολικού βάρους περίπου -3- τόνων, τα οποία απομακρύνθηκαν με απορριμματοφόρα του Δήμου .
Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης