Τελευταία Νέα
Speculator

Τι ξεχνά στο …φλερτ με τη ΔΕΛΤΑ, ο Στέφανος Παντελιάδης της Optima ΑΕ

tags :
Τι  ξεχνά στο  …φλερτ με τη ΔΕΛΤΑ, ο Στέφανος Παντελιάδης της Optima ΑΕ
Ψηλά τον πήχη βάζει ο Στέφανος Παντελιάδης αντιπρόεδρος  της OPTIMA  A.E. διατυπώνοντας την επιθυμία του να αποκτήσει τη ΔΕΛΤΑ
«Βάζει κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες».
Ψηλά τον πήχη βάζει ο Στέφανος Παντελιάδης αντιπρόεδρος  της OPTIMA  A.E.  διατυπώνοντας  την επιθυμία του να αποκτήσει τη ΔΕΛΤΑ  θυγατρική εταιρείας  της Vivartia , οι οποίες βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα  της MIG,  δημιούργημα του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ο μικρότερος γιος του Παντελή Παντελιάδη πήρε καλή …μαγιά  από τον πατέρα του,   ο οποίος ακόμη και σήμερα  παρά την ηλικία συνεχίζει να συμβουλεύει τον Στέφανο που θέλει να μεγαλώσει πιο γρήγορα την εταιρεία Optima παρότι οι δυνάμεις της εταιρείας είναι ακόμη  κατώτερες των προσδοκιών του.
Το δικό επιχειρηματικό «ουρανοξύστη» θέλει να σηκώσει  ο Στέφανος Παντελιάδης  ρίχνοντας το βλέμμα του στη ΔΕΛΤΑ που είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερη από τη δική του εταιρεία.
Ο κύκλος εργασιών της …πολύφερνης  νύφης  ανήλθε στα 285 εκατ. ευρώ  το 2018 όταν  η εταιρεία OPTIMA  AE εμφάνισε πωλήσεις 133,8 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 0,23% σε σχέση με το 2017 που ήταν τα 134,1 εκατ. ευρώ.  
Ακόμη τα περιουσιακά στοιχεία της OPTIMA δεν είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν  τα μεγαλεπήβολα σχέδια αφού στην κυριότητά της έχει μόνο κατά 1/2 εξ αδιαιρέτου μετά της εταιρείας METPO AEBE, ένα αγρό μετά του επ' αυτού κτίσματος στη Μεταμόρφωση Αττικής και στη θέση "Σωρός", έκτασης 13.084,79 και σε τιμή κτήσης 168.745,42 ευρώ.
Με ένα αγροτεμάχιο θέλει  να χρηματοδοτήσει  τα σχέδια  του ο κ. Σ. Παντελιάδης  δημιουργώντας  συνειρμούς  με την  υπόθεση  Καλογρίτσα που  ήθελε  να αποκτήσει τηλεοπτική  άδεια.
Τα ακίνητα τα σήμερα της εταιρείας αποτιμώνται περίπου στα 3 εκατ. ευρώ.
Πιθανότητα η  …όρεξη του κ. Στέφανου Παντελιάδη  άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η πρόταση της EMMA Capital προς  την MIG  για την απόκτηση της Vivartia  αλλά δεν βρήκε  ανταπόκριση καθώς η διοίκηση  της εισηγμένης βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της με επενδυτικά κεφάλαια.
To επενδυτικό Fund διαθέτει κεφάλαια προς αξιοποίηση που φτάνουν στα 3 δισ  ευρώ.  
Η κίνηση της EMMA Capital έθεσε σε εγρήγορση ακόμη μια ισχυρή επιχειρηματική  δύναμη και με τετραπλάσιες οικονομικές δυνάμεις σε σχέση με την Optima που θα ήθελε να συμμετάσχει στη συζήτηση στο ενδεχόμενο που ανοίξει η συζήτηση για τη Vivartia.
Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας  γνωρίζει πολύ καλά ότι σήμερα η χρηματοδότηση  έχει καταστεί πιο εύκολη σε σχέση με το παρελθόν.  
Ο ίδιος δίνει προτεραιότητα στην επιχειρηματική ικανότητα  και στο management  που θεωρεί ως τα βασικά  συστατικά στοιχεία για την επιτυχία ενός εγχειρήματος  με στόχο  τη μεγέθυνση   μιας εταιρείας.  
Ο ίδιος θυμίζει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός κάνοντας αναφορά για  τις περιπτώσεις   «μικρών» επιχειρηματιών που ξεχνούν τη φράση «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες.» 
Η  OPTIMA AE έχει θέσει σε εφαρμογή κτηνοτροφική μονάδα με 1500 πρόβατα   τα οποία  πιθανόν να εκχωρηθούν ως εγγύηση για να λάβει τραπεζικό δανεισμό και  να κάνει  το όνειρο   …πραγματικότητα.
 
www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης