Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Υπάρχει προοπτική για επίλυση της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

UBS: Υπάρχει προοπτική για επίλυση της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Οι οικονομικές επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου ενισχύουν την ανάγκη για διαπραγματεύσεις 
Αν και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενδεχομένως να φαίνονται ασταθείς κατά καιρούς, ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, εκτιμά ότι υπάρχει ενδεχόμενο για επίλυση της διαφωνίας.
Την Παρασκευή (20/9/2019) η κινεζική αντιπροσωπεία, η οποία βρισκόταν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν το εμπορικό ενόψει των υψηλού επιπέδου συνομιλιών τον επόμενο μήνα, ακύρωσαν ένα προγραμματισμένο ταξίδι για συνάντηση με τους Αμερικανούς αγρότες.
«Πρέπει να κοιτάξεις πέρα από αυτό διότι υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, υπάρχει πολλή αβεβαιότητα και στις δύο πλευρές σχετικά με αυτές τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Weber στο CNBC.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι μακροπρόθεσμες εξελίξεις και ενώ επί του παρόντος υπάρχει μεγάλη διαφωνία, πιστεύω ότι υπάρχει ενδεχόμενο για επίλυση.
Και το ενδεχόμενο επίλυσης της διαφωνία δημιουργείται από το γεγονός ότι από το εμπόριο κερδίζουν και δύο πλευρές» τόνισε.
Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι αυξημένοι δασμοί θα μπορούσαν να "σβήσουν" το 0,8% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής το 2020 και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε περαιτέρω απώλειες τα επόμενα χρόνια.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα δεν θα μπορούσαν να γλιτώσουν από αυτές τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις.
Σύμφωνα με τον Weber, αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που θα ενισχύει και στις δύο χώρες την ανάγκη για διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης