Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρή άνοδο το ξεκίνημα αλλά χωρίς τέμπο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με μικρή άνοδο το ξεκίνημα αλλά χωρίς τέμπο
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά και με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση με το τζίρο να είναι χαμηλός. Δεν ξεχωρίζει κάποια μετοχή στα πρώτα λεπτά. Η αγορά παίζει γύρω από τις 865 μονάδες.

ΔΕΗ: Η Euroxx περιμένει προσαρμοσμένες ζημιές 198 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και η IBG σημειώνει πως αναμένει αδύναμα αποτελέσματα λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστος το οποίο όμως αναμένεται να εξισορροπηθεί στο δεύτερο εξάμηνο από την αύξηση των τιμολογίων.

Η ΔΕΗ σημειώνει πως είναι σε μία μεταβατική περίοδο και η νέα διοίκηση με τις κινήσεις της και το υπουργείο ενέργειας με τα μέτρα που παίρνει να βελτιώνουν την βραχυπρόθεσμη ορατότητα αλλά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές να έχουν προκλήσεις. Η IBG έχει θέσει τη μετοχή υπό αναθεώρηση αλλά περιμένει EBITDA 108 εκατ. ευρώ μαζί με τα έκτακτα και ζημιές προ φόρων 261 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Με μικρό όγκο έγραψε ξανά τιμές κάτω από τα 7,40 ευρώ αλλά βγήκαν υψηλότερα οι αγοραστές.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Οι ζημιές που εμφάνισε στο εξάμηνο επηρέασαν χθες 23/9 την πορεία της μετοχής αν και προς το κλείσιμο μαζεύτηκαν λίγο οι απώλειες. Θεωρούμε ότι οι ζημιές ήταν αναμενόμενες λόγω της νέας δραστηριότητας και περιμένουμε τα αποτελέσματα δευτέρου εξαμήνου.

Η μετοχή έχει κάνει καλό ράλι και η αποτίμηση ήταν κάτι παραπάνω από δίκαιη. Για τη στήλη το δεύτερο εξάμηνο αλλά κυρίως οι προοπτικές για την επόμενη χρήση είναι ο καταλύτης. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών και οι αγοραστές βγαίνουν υψηλότερα.

FOURLIS: Διαβάζοντας την ανάλυση της IBG για τη μετοχή βλέπουμε πως η τιμή στόχος από τα 6,2 ευρώ ανεβαίνει στα 8 ευρώ με τη σύσταση αγοράς να διατηρείται αμετάβλητη και την ΑΧΕ στον τίτλο να αναφέρει πως προχώρησε σε αναθεώρηση εκτιμήσεων. Θα περίμενε κάποιος να δει σημαντικές αναβαθμίσεις στις εκτιμήσεις για τα κέρδη.

Οι λόγοι της αναθεώρησης της τιμής στόχου συνοψίζονται στην αναμενόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, στη λειτουργία τριών καταστημάτων το 2020-21 και στη μείωση του ρίσκου της χώρας το οποίο αποτυπώνεται στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Πάντως στις νέες εκτιμήσεις βλέπουμε πως για το 2019 μειώνεται η εκτίμηση για πωλήσεις και καθαρά κέρδη, για το 2020 μειώνονται λιγότερο οι εκτιμήσεις για τα κέρδη, για το 2021 αυξάνεται 2% η εκτίμηση για τα κέρδη και μένει αμετάβλητη σχεδόν η εκτίμηση για τις πωλήσεις, ενώ από το 2022 και μετά υπάρχει αύξηση 2-3% στις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και 3-5% στις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη. Με τις νέες εκτιμήσεις η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2020 13,4 φορές και παίζει με EV/EBITDA 7 φορές.

ΠΑΝΓΑΙΑ: Η δημοσιευμένη κερδοφορία περιέχει υψηλά κέρδη από την αποτίμηση των ακινήτων. Αυξήθηκε ο καθαρός δανεισμός λόγω επενδύσεων και σημειώνουμε πως θα γίνει αύξηση κεφαλαίου, η οποία θα χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις και θα αυξήσει φυσικά και την αποτίμηση στο ταμπλό αλλά και τη διασπορά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παραμένει ο πωλητής και χθες είδαμε επιθετικές πωλήσεις. Στα πρώτα λεπτά έχει γίνει όγκο 20 χιλ. τεμαχίων και η μετοχή βρίσκεται πέριξ των 1,93 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Η μετοχή έχει ωραία συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις και παραμένει άνετα υψηλότερα των 8 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζονται και σήμερα οι τοποθετήσεις στη μετοχή και οι αγοραστές παίρνουν κομμάτια πάνω από τα 2,13 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης