Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πουλάει Village Park και Florida 1 η Pradera έναντι 60 εκατ. ευρώ

tags :
Πουλάει Village Park και Florida 1 η Pradera έναντι 60 εκατ. ευρώ
«Τρέχει» διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση τους. Στα 60 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει το τίμημα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνιστική διαδικασία για την από κοινού πώληση ενός επιχειρηματικού πάρκου στη Θεσσαλονίκη και ενός εμπορικού κέντρου στην Αθήνα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κυρίως real estate funds και δευτερευόντως ΑΕΕΑΠ.
Πρόκειται για το Village Park, τον μεγαλύτερο πολυκινηματογράφο των Village στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και το επιχειρηματικό πάρκο Florida 1 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο φιλοξενεί καταστήματα των ΑΒ Βασιλόπουλος, Μουστάκας, Jysk κά.
Αμφότερα ανήκουν στο fund Pradera το οποίο είχε ξεκινήσει τις επενδύσεις του στην εγχώρια αγορά, πριν τους Ολυμπιακούς του 2004 ( Village Park), και χάρη στην άνοδο των τιμών που έχει καταγραφεί στις τιμές των ακινήτων επιχειρεί να αναδιαρθρώσει το χαρτοφυλάκιό του.
Ήδη, για τα Village Park και Florida 1 έχουν κατατεθεί ενδεικτικές προσφορές και επελέγησαν οι επενδυτές, που πέρασαν στη β φάση του διαγωνισμού.
Το ύψος του τιμήματος εκτιμάται ότι θα κινηθεί πέριξ των 60 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται η αγορά των εμπορικών κέντρων αλλάζει καθώς η Hines απέκτησε το Athens Heart κατόπιν συμφωνίας με τους πιστωτές της Sato, ενώ η Varde εισήλθε ως μέτοχος μειοψηφίας στη Lamda Malls στην οποία περιήλθαν όλα τα εμπορικά κέντρα της Lamda πλην του ατακτοποίητου ακόμη πολεοδομικά The Mall Athens.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης