Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Λάθος αλλά σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου - Στις 31 Οκτωβρίου το Brexit

tags :
Johnson: Λάθος αλλά σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου - Στις 31 Οκτωβρίου το Brexit
Νωρίτερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε παράνομη την αναστολή των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου
Τη διαφωνία του με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας, που έκρινε παράνομη την αναστολή των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Boris Johnson.
«Η απόφαση το Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι λάθος, αλλά θα τη σεβαστούμε» δήλωσε από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται, ο Johnson.
Επίσης επανέλαβε τη θέση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι η Βουλή θα έχει χρόνο συζητήσει σχετικά με το Brexit».
«Σύμφωνα με τον νόμο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι και να γίνιε αλλά αυτό που θέλουμε εμείς να πετύχουμε μια καλή συμφωνία.
Και για αυτό εργαζόμαστε.
Και για να είμαι ειλικρινής η δουλειά μας γίνεται πιο εύκολη με όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο ή στα δικαστήρια» τόνισε.
Ο Johnson αναφερόταν στην ιστορική απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου του Ηνωμένου Βασιλείου που έκρινε «παράνομη, άκυρη και μη γενόμενη» την απόφασή του για την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
Το Δικαστήριο ζήτησε την εκ νέου σύγκληση του Κοινοβουλίου το συντομότερο δυνατόν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης