Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με… Φιλιππάκη αναβολή στην εκδίκαση της αίτησης ειδικής διαχείρισης της Ναυτεμπορικής

tags :
Με… Φιλιππάκη αναβολή στην εκδίκαση της αίτησης ειδικής διαχείρισης της Ναυτεμπορικής
Τραπεζική πηγή στο bankingnews κάνει λόγο για συνέχεια στην απαξίωση από την κακοδιαχείριση της τρέχουσας διοίκησης
Αναβολή ζήτησε και έλαβε χθες (24/9) η ιδιοκτησία της Ναυτεμπορικής στην εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής της σε ειδική διαχείριση που είχε υποβληθεί από την πιστώτρια τράπεζα προβάλλοντας το επιχείρημα ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής και χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει διαπραγμάτευση.
Η εκδίκαση της αίτησης προσδιορίστηκε για την 3η Δεκεμβρίου
Ο επενδυτής που εμφανίστηκε από την ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν ήταν άλλος από τον κ. Γιάννη Φιλιππάκη ο οποίος έχει σημαντικού ύψους υποχρεώσεις προς το πιεστήριο ενώ ταυτόχρονα η εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα Δημοκρατία έχει υποβάλλει από το καλοκαίρι αίτημα για υπαγωγή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Η αναβολή που δόθηκε από το δικαστήριο φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία εκτός κι αν το Δεκέμβριο εμφανιστεί πράγματι επενδυτής και έχει υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση και δεσμεύσεις.
Αντίθετη στην αναβολή πάντως ήταν οι πιστωτές μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι στην εταιρία που ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.
Ανώτατη τραπεζική πηγή πάντως σχολιάζοντας την απόφαση για αναβολή τονίζει ότι «Η δίμηνη αναβολή δεν εξυπηρετεί κανέναν. Απλά συνεχίζεται η απαξίωση εντός ιστορικού τίτλου από την κακοδιαχείριση της τρέχουσας διοίκησης σε βάρος των εργαζομένων-δημοσιογράφων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης διατηρείται η προστασία της εταιρίας έναντι των πιστωτών της με την εξαίρεση των εργαζομένων στην Ναυτεμπορική.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης