Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Cowen Washington: Νέο θρίλερ τύπου Bill Clinton - Βασικό σενάριο η παραπομπή Trump, αλλά η Γερουσία δεν θα τον καθαιρέσει

tags :
Cowen Washington: Νέο θρίλερ τύπου Bill Clinton - Βασικό σενάριο η παραπομπή Trump, αλλά η Γερουσία δεν θα τον καθαιρέσει
Βασικό σενάριο της Cowen Washington Research Group είναι ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα παραπέμψει τον Trump αλλά η Γερουσία δεν θα τον καταδικάσει
Η παραπομπή του Donald Trump είναι το βασικό σενάριο της Cowen Washington Research Group, μετά την έναρξης επίσημης έρευνας εις βάρος του Αμερικανού προέδρου, σε συνέχεια των καταγγελιών ότι ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, να διεξάγει έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου, Joe Biden.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αναλυτή Chris Krueger, μια επίσημη κατηγορία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θεωρείται δεδομένη και στρώνει το έδαφος γι' αυτό που ο ίδιος αποκαλεί Bill Clinton 2.0.
Το βασικό σενάριο είναι το εξής: Η Βουλή παραπέμπει τον Trump, αν και η Γερουσία δεν θα τον καταδικάσει.
«Ενδεχομένως, η Pelosi να συγκροτήσει και μια επιτροπή για να μελετήσει την υπόθεση» εκτιμά ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Krueger, όποια κι αν είναι η επιλογή, η ψηφοφορία για την παραπομπή είναι θέμα χρόνου και το πιο πιθανό είναι θα διεξαχθεί έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Ο Krueger αναφέρεται στον Bill Clinton και στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων το 1998 για την εκκίνηση της διαδικασίας παραπομπής εις βάρος του τότε προέδρου.
Η Βουλή, σχεδόν πριν από 21 χρόνια, κατηγόρησε επίσημα τον Clinton για ψευδορκία και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης αναφορικά με την σχέση που διατηρούσε με την Monica Lewinsky.
Η Βουλή τον Δεκέμβριο του 1998 ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Clinton, αλλά ο Δημοκρατικός πρόεδρος αθωώθηκε δύο μήνες μετά από την Γερουσία και παρέμεινε στο αξίωμα του.
Ο Krueger υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν στο πως αυτή η διαδικασία θα επηρεάσει το εμπόριο και τους νόμους που θα πρέπει να ψηφιστούν έως το τέλος του 2019.
Σημειώνεται ότι μια επίσημη παραπομπή από τη Βουλή θα αναμένεται να υπονομεύσει την επιθετική στάση του Trump κατά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
Μάλιστα, πολλοί οικονομολόγοι επισημαίνει ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν «παγώσει» τους τελευταίους μήνες καθώς πλησιάζουν αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, ευελπιστώντας ότι ένας νέος πρόεδρος θα είναι πιο πρόθυμος για την επίλυση της διαφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης