Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Trump θα επανεκλεγεί το 2020 - Τι δείχνει η ιστορία

tags :
Γιατί ο Trump θα επανεκλεγεί το 2020 - Τι δείχνει η ιστορία
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Donald Trump θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ για ακόμα 4 χρόνια
Η επανεκλογή του Donald Trump ως προέδρου των ΗΠΑ το 2020 δεν είναι καθόλου απίθανη.
Μια πρόσφατη επιχειρηματική έρευνα έδειξε ότι τα 2/3 των κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων δείχνει ότι ο Donald Trump θα επανεκλεγεί.
Υπάρχει άραγε κάποια απόκλιση σε αυτό; Μαζί με το ιστορικό του πλεονέκτημα ως "καθεστηκυία τάξη", άλλοι παράγοντες φαίνεται να "σπρώχνουν" τον πρόεδρο προς την δεύτερη συνεχόμενη θητεία του.
Μεταξύ αυτών των παραγόντων, είναι οι δημοσκοπήσεις, ο ενθουσιασμός στις εκστρατείες.
Αξίζει να σκεφτεί κάποιος ότι παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των media και των κοινωνικών δικτύων για το αντίθετο, οι περισσότεροι δείκτες δείχνουν μια νίκη Trump για το 2020.
Αρχικά ο Donald Trump έχει το momentum. Οι περισσότεροι Αμερικανοί πρόεδροι υπηρέτησαν και για δεύτερη θητεία, με εξαίρεση τον Jimmy Carter και τον Bush τον πρεσβύτερο. Ο Trump πηγαίνει στις εκλογές του 2020 έχοντας μια ανερχόμενη οικονομία. Συνήθως και μόνο αυτοί οι παράγοντες του εξασφαλίζουν μια νίκη.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο επίσης, ο Donald Trump είναι πιο δημοφιλής από τον Barrack Obama. Ποιος άλλος πρόεδρος έχει δεχθεί τέτοιο πόλεμο και πίεση από τα media από τον Trump; Κάθε Αμερικανός Δημοκρατικός απολαμβάνει την υποστήριξη των media, ο Trump όμως αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκαμψία. Όλος αυτός ο αρνητισμός όμως, παραδόξως, δεν λειτουργεί ανασταλτικά.
Στις 16 Σεπτεμβρίου η δημοφιλία του Trump υπερέβη εκείνη του Obama σε αντίστοιχο διάστημα κατά την πρώτη του θητείεα. Ο Obama επανεξελέγη με αυτούς τους αριθμούς. Γιατί όχι και ο Trump;
Ακόμα ένας σημαντικός δείκτης είναι η προεκλογική του καμπάνια. Ο Trump έχει συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από όλους τους Δημοκρατικούς υποψηφίους μαζί. Ακόμα και στην Καλιφόρνια, σε μία ημέρα συγκέντρωσε 15 εκ. δολάρια. Συγκριτικά η φιλόδοξη Kamala Harris των Δημοκρατικών συγκέντρωσε 12 εκ. δολάρια σε 3 μήνες.
Στην δε Μινεσότα, ανέκαθεν προπύργιο των Δημοκρατικών, οι δημοσιογράφοι του CNN εξεπλάγησαν όταν έμαθαν ότι αρκετοί πολίτες στρέφονται προς τον Trump. Αυτό είχε να συμβεί από την εποχή του Richard Nixon.
Πολλοί Δημοκρατικοί εν τω μεταξύ, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο Trump θα επανεκλεγεί το 2020. Ο κορυφαίος αντίπαλός του, Joe Biden των Δημοκρατικών, παρουσιάζει έλλειψη ενέργειας. Συμπτωματικά, προσφάτως ο πρώην πρόεδρος Jimmy Carter είχε δηλώσει ότι καλό θα ήταν να υπάρχει όριο ηλικίας στα 80 έτη για τους υποφηφίους προέδρους. Ο Biden είναι 77.
Μένει τώρα να φανεί τι αντίκτυπο θα έχει στον Αμερικανό πρόεδρο η έναρξη έρευνας εις βάρος του για την υπόθεση Biden. Δεν είναι απίθανο να λειτουργήσει υπέρ του.
Ο Trump δεν είναι συνηθισμένος πρόεδρος, οπότε η πορεία του δεύτερου γύρου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του παρελθόντος. Αλλά αν η παράδοση διατηρηθεί, ο Trump βρίσκεται καθοδόν προς τη δεύτερη θητεία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης