Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να απολογούνται για τη ΔΕΗ, παριστάνουν τους εισαγγελείς με θράσος

ΥΠΕΝ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να απολογούνται για τη ΔΕΗ, παριστάνουν τους εισαγγελείς με θράσος
Απάντηση του υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Τη σφοδρή αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ.
«Εχει χαθεί κάθε αίσθημα ντροπής!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του το υπουργείο.
Νωρίτερα  ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κωστή Χατζηδάκη ότι «πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα τη ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2019, δηλαδή για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Η αναφορά της Κουμουνδούρου ήταν για τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί κάθε αίσθημα ντροπής», ήταν η αντίδραση του υπουργείου Περιβάλλοντος και η Ενέργειας.
«Αντί να απολογούνται για την τραγική κατάσταση της ΔΕΗ, επιχειρούν με άνευ προηγουμένου θράσος να παραστήσουν τους εισαγγελείς», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο, σε απάντηση των όσων υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διπλάσιες οι πραγματικές ζημιές της ΔΕΗ

Ακόμη, το ΥΠΕΝ επισημαίνει ότι οι πραγματικές ζημιές της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν ουσιαστικά διπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο του 2018. «Μην κρύβονται πίσω από τις αλχημείες της εμφάνισης ζημιών που έγιναν “μια και έξω” το 2018 και είχαν σχέση με συγκεκριμένες λιγνιτικές μονάδες και αποζημιώσεις του προσωπικού», τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ορκωτός Ελεγκτής όχι το 2018, αλλά το 2019 αναφέρθηκε σε πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης!
Toν Απρίλιο του 2019 o Ορκωτός Ελεγκτής υπογράφοντας τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ ανέφερε: “Εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 3.1 των οικονομικών καταστάσεων […] υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους”.
Στις 24 Σεπτέμβριου του 2019, μετά τα μέτρα του Αυγούστου, στις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ αναφέρεται: “Έχει αρθεί η ουσιώδης αβεβαιότητα που υφίστατο”», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.
«Τι άλλο θα μπορούσε να αποδείξει τόσο καθαρά τόσο το δραματικό πρόβλημα που παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση όσο και την πρόοδο που εν τω μεταξύ έχει συντελεστεί! Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πολιτικό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι ανοικτό τόσο για τη Βουλή όσο και για τη Δικαιοσύνη», καταλήγει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης