Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους βουλευτές του θα απευθυνθεί αύριο (26/9) ο Boris Johnson

tags :
Στους βουλευτές του θα απευθυνθεί αύριο (26/9) ο Boris Johnson
Στους Συντηρητικούς βουλευτές θα απευθυνθεί αύριο ο Johnson
Αύριο 26/9 θα απευθυνθεί στους βουλευτές του ο Boris Johnson.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παραστεί σε μια συνάντηση των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος αύριο Πέμπτη 26/9 και αναμένεται να προσπαθήσει να αναπτερώσει το ηθικό ενόψει του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος, που ξεκινά την Κυριακή, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Ο Johnson έχει δεχθεί "ισχυρό χαστούκι" μετά την κήρυξη της αναστολής της λειτουργίας του Κοινοβουλίου ως παράνομης από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Ο Johnson εξακολουθεί να εκφράζει την αποφασιστικότητα του να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου είτε υπάρξει είτε όχι συμφωνία για το Brexit, την ώρα που η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο είναι εξίσου αποφασισμένη να βάλει οριστικά τέλος σε ένα τέτοιο σενάριο.
Σε κάθε περίπτωση παραμένει τελείως άγνωστο τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Ο Johnson έχει απορρίψει κατηγορηματικά το σενάριο που τον θέλει να παραιτείται από την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας.
Την ίδια στιγμή, οι Εργατικοί είναι τελείως διχασμένοι για τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς ο Corbyn αποκλείει τουλάχιστον προς το παρόν την κατάθεση μιας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Johnson.
Παράλληλα και όσον αφορά το Brexit, ο Johnson δηλώνει ότι θα ήθελε να υπάρξει μια συμφωνία με την ΕΕ έως τις 31/10 και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι αυτό θα συμβεί, την ώρα πάντως που η ΕΕ διαμηνύει πως η βρετανική πλευρά δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση που θα μπορούσε να άρει το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το backstop στα ιρλανδικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης