Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,16% και τα 1.514,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,16% και τα 1.514,75 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα Πέμπτη (26/9) ο χρυσός, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον απόηχο των νέων δηλώσεων του Αμερικανικού προέδρου, Donald Trump, αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες των ΗΠΑ με την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,16% στα 1.514,75 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σημειώσει απώλειες της τάξεως του -1,8% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Η αβεβαιότητα των προηγούμενων ημερών, αναφορικά με τις πιθανότητες επίτευξης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, ολοκληρώνοντας ένα ράλι τριών ημερών.
Όσον αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντίθετη από αυτή του χρυσού, καταγράφεται οριακή πτώση κατά -0,08% στις 98,58 μονάδες, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει σε υψηλά δύο εβδομάδων.
«Ήρθε ο χρόνος πληρωμής για τον χρυσό», σχολίασε ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, προσθέτοντας ότι «οι παραλήπτες κερδών εξαργύρωσαν την Τετάρτη τους καρπούς του τριήμερου ράλι για το πολύτιμο μέταλλο».
Από την πλευρά του, ο αναλυτήες πολύτιμων μετάλλων της RBC Wealth Management, George Gero, ανέφερε ότι «οι επενδυτές δεν έχουν σαφήνεια και βλέπουν παντού αβεβαιότητα, οπότε ενδέχεται να συνεχίσουν να βλέπουν τον χρυσό σε ένα εύρος 1.500 με 1.550 δολ. ανά ουγγιά, και τελικά να τον οδηγήσουν στην περιοχή των 1.600 δολαρίων».
Όσον αφορά τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε χθες (25/9) σε δημοσιογράφους ότι η εμπορική συμφωνία θα μπορούσε να συμβεί «νωρίτερα απ΄ ό,τι νομίζετε», έχοντας ωστόσο διευκρινίσει μία ημέρα νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί «μία κακή εμπορική συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης