Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μηταράκης: Έτοιμο έως τέλη Νοεμβρίου το νομοθετικό πλαίσιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα με 3 πυλώνες

tags :
Μηταράκης: Έτοιμο έως τέλη Νοεμβρίου το νομοθετικό πλαίσιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα με 3 πυλώνες
Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες που του νέου ασφαλιστικού
Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στις εργασίες του 21ου συνεδρίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Ύδρα.
 Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες που του νέου ασφαλιστικού:
- ο πρώτος πυλώνας θα είναι η κοινωνική ασφάλιση για την κύρια σύνταξη
- ο δεύτερος θα αφορά στην επικουρική σύνταξη και θα ενταχθεί στο ΕΤΕΑΕΠ, ενώ θα δίνει δικαίωμα επιλογής στους ασφαλισμένους είτε να πάνε σε ασφαλιστική εταιρεία, είτε να δημιουργήσουν επαγγελματικό ταμείο.
- ο τρίτος πυλώνας θα προσφέρει κίνητρα, ενδεχομένως φορολογικά, σε εργαζόμενους να επιλέξουν ιδιωτικά πακέτα ασφάλισης σε ασφαλιστικές εταιρείες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στον δεύτερο πυλώνα οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα οι αποδόσεις τους να βρίσκονται σε ατομικό λογαριασμό - κουμπάρα, στον οποίο μπορούν να κάνουν χρήση ανεξαρτήτως από το πότε θα πάρουν σύνταξη, είτε όλου του ποσού, είτε μέρους αυτού.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ),  ο οποίος τόνισε ότι στην κρίση άντεξε ο ασφαλιστικός κλάδος, παρά το γεγονός ότι το PSI κόστισε 2 δισ. ευρώ και ο ασφαλιστικός κλάδος βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης