Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ναυαγεί το deal του Farallon με τη MIG για χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ – Πιθανόν η Πειραιώς θα αποπληρώσει το ομολογιακό της Fortress στην Attica

tags :
Ναυαγεί το deal του Farallon με τη MIG για χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ – Πιθανόν η Πειραιώς θα αποπληρώσει το ομολογιακό της Fortress στην Attica
Στις διαπραγματεύσεις με τη MIG το Farallon έθεσε όρους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνετα ως «εξωφρενικοί»
Ναυαγεί τελικώς η κυοφορούμενη συμφωνία του Farallon με τη MIG που αφορούσε χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ.
Το Farallon είναι αμερικανικό fund το οποίο πριν από δύο μήνες είχε προσεγγίσει τη MIG προτείνοντας ένα σχέδιο χρηματοδότησης της εταιρείας συμμετοχών με 250 εκατ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ενώ αρχικώς η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θεωρείτο δεδομένη, προς το πέρας της διαδικασίας και κατά το due diligence, τον εσωτερικό οικονομικό έλεγχο, που διεξήχθη το Farallon έθεσε όρους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνετα ως «εξωφρενικοί».
Δεν ήταν μόνο το επιτόκιο 11% στα 250 εκατ. ευρώ αλλά και άλλοι κραυγαλέοι όροι που εμπόδισαν τη συμφωνία.
Τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί εάν το ναυάγιο είναι οριστικό μεταξύ του Farallon και της MIG καθώς υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα το αμερικανικό fund να υπαναχωρήσει από τους αρχικούς του όρους.
Εάν τελικών υπάρξει οριστικό ναυάγιο θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για το ομολογιακό δάνειο που έχει χορηγήσει το αμερικανικό fund Fortress στην Attica Group που διαχειρίζεται τα Blue Star Ferries και άλλα.
Το πιθανότερο σενάριο σε αυτήν την περίπτωση είναι η Πειραιώς να αποπληρώσει το ομολογιακό στο Fortress, το οποίο θα αποχωρήσει από την Attica Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης