Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μπήκε λουκέτο στην ιδιωτική κλινική City Clinic - Συσσωρευμένες οι οφειλές, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

tags :
Μπήκε λουκέτο στην ιδιωτική κλινική City Clinic - Συσσωρευμένες οι οφειλές, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι
To bankingnews.gr προσπαθήσε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της κλινικής αλλά αυτό κατέστη αδύνατο
Ότι μπαίνει λουκέτο στην ιδιωτική κλινική City Clinic που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσαν στους εργαζομένους, οι υπεύθυνοι της μονάδας.
Η μονάδα που ανήκει στον Γεώργιο Μελισσουργό, είχε υποβάλλει αίτημα για συμφωνία εξυγίανσης και το οποίο έγινε δεκτό τον Νοέμβριο του 2017 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους από τον υπεύθυνο της κλινικής «δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.
Δεν βρέθηκαν επενδυτές και αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε αναστολή της λειτουργίας της κλινικής».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα τα χρέη της μονάδας συσσωρεύτηκαν. Μάλιστα τον Ιούνιο του 2018 η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στην μονάδα την ώρα που ήταν μάλιστα σε εξέλιξη τέσσερα χειρουργεία.
«Ήταν μια… ευχάριστη στιγμή όταν διαπιστώσαμε με τι ταχύτητα μπορεί να λειτουργήσει τελικά το κράτος» ανέφερε τότε με ειρωνεία ο πρόεδρος της κλινικής Γιώργος Μελισσουργός, δεδομένου ότι τα συνεργεία της ΔΕΗ έδρασαν μάλλον…αστραπιαία, όπως ανέφερε ο ίδιος «επέδειξαν ταχύτητα σχεδόν καλύτερη και από την Ελβετία».
Σύμφωνα με τον ίδιο το χρέος της κλινικής στη ΔΕΗ είναι κοντά στα 104.000 ευρώ ενώ οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν ταχύτατες αφού ουσιαστικά δε δόθηκαν ούτε λίγα 24ωρα στους υπευθύνους της κλινικής για να καταβάλουν όσα είχαν ζητηθεί.
«Μας ζήτησαν να αποπληρώσουμε το 60% του χρέους και τα υπόλοιπα σε 5 δόσεις, τη στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει ποτέ στο δημόσιο ενώ σήμερα οφείλονται στη ΔΕΗ κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ από διάφορες επιχειρήσεις».
Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της κλινικής (2015) τα έσοδα ήταν 3,8 εκατ ευρώ από 7,5 εκατ ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της (προς τράπεζες, προμηθευτές κλπ) ήταν ύψους 14 εκατ ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, η κλινική θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας στην παρούσα φάση καθώς υπάρχουν ασθενείς μέσα στην μονάδα, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταφερθούν άμεσα.
To bankingnews.gr προσπαθήσε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της κλινικής αλλά αυτό κατέστη αδύνατο.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης