Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή θα παραμείνει αμετάβλητος στο 1%
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (27/9) η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, εν ετήσιας πτώσης στις καταναλωτικές δαπάνες.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 1% τον Αύγουστο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ΔΤΚ θα παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,3 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, έναντι ανόδου +0,5% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο -0,2%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,1%, καταγράφοντας επίσης επιβράδυνση σε σύγκριση με το 1,3% του προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,4% έναντι ανόδου +0,5% τον Αύγουστο του 2019, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες της Γαλλίας για τον Αύγουστο του 2019 υποχώρησαν κατά -0,4% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Insee, οι τιμές παραγωγού που αφορούν τον Αύγουστο του 2019 υποχώρησαν κατά -0,7% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης