Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε ενδοσυνεδριακά ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,7% και τα 1.504 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε ενδοσυνεδριακά ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,7% και τα 1.504 δολ. ανά ουγγιά
Οι συνολικές απώλειες του πολύτιμου μετάλλου για το σύνολο της εβδομάδας ξεπέρασαν το -1%
Νέες απώλειες είχε σήμερα Παρασκευή (27/9) ο χρυσός, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά ώστε να σημειώσει την τρίτη εβδομάδας πτώσης τον Σεπτέμβριο, δεχόμενος πιέσεις από την ανοδική πορεία του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 εμφάνισε ενδοσυνεδριακά πτώση της τάξης -1,07% υποχωρώντας από το «ψυχολογικό όριο» των 1.500 δολαρίων, με το πολύτιμο μέταλλο να «κλείνει» με απώλειες -0,7% στα 1.504 δολάρια.
Image
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στις 98,82 μονάδες, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει στις 99,21 μονάδες, οι οποίες αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
«Ο κύριος λόγος που ο χρυσός υποχωρεί είναι επειδή το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται σε υψηλά άνω των δύο ετών έναντι του ευρώ», αναφέρει ο αναλυτής της Commerzbank, Eugen Weinber.
Το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται σε υψηλά άνω των τριών εβδομάδων, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ενισχύσει τη θέση του δολαρίου ως ασφαλές επενδυτικό «καταφύγιο».
Όσον αφορά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας, η πλευρά του Πεκίνου εμφανίζεται πρόθυμη να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εμπορικές συνομιλίες του Οκτωβρίου μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
«Οι φόβοι της παγκόσμιας ύφεσης που έχει οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες να κάνουν κύκλους γύρω από την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης παρέχουν παραπάνω από αρκετούς λόγους ώστε να αναμένουμε ο χρυσός να συνεχίσει το εκπληκτικό ράλι το 2019», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της FXTM.
Μέχρι στιγμής, η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από +17% το τρέχον έτος, δεχόμενη ώθηση κυρίως από τις εμπορικές εντάσεις και την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης των κεντρικών τραπεζών.
Ωστόσο, η πρόσφατη αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων έχει ακήσει πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου για την τρέχουσα εβδομάδα, με τις συνολικές απώλειες να ξεπερνούν το -1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης