Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον γερμανικό όμιλο Tentamus Group το 70% της Agrolab RDS

tags :
Στον γερμανικό όμιλο Tentamus Group το 70% της Agrolab RDS
Στον γερμανικό όμιλο Tentamus Group το 70% της Agrolab RDS, θυγατρικής εργαστηριακών αναλύσεων και υπηρεσιών του ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη
Στον γερμανικό πολυεθνικό όμιλο εργαστηρίων Tentamus Group περνά το 70% της Agrolab RDS AE, θυγατρικής του ομίλου αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών να ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω διεθνοποίηση της εταιρείας: μέσω της συμφωνίας, η Agrolab εντάσσεται στο ισχυρό δίκτυο 65 εξειδικευμένων και διαπιστευμένων εργαστηρίων αναλύσεων της Tentamus σε ολόκληρο τον κόσμο, αποκτώντας τη δυνατότητα να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων (και την Τουρκία) με πολύ ανταγωνιστικό κοστολόγιο και ταχύτερη παροχή υπηρεσιών.
Η εξαγορά του 70% προχώρησε χωρίς προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο Αbgar Barseyten, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Tentamus Group, ενός ομίλου με τζίρο 200 εκατ. ευρώ το 2018, γνωστοποίησε την πρόθεσή του για τη δημιουργία εργαστηρίου Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις της Agrolab στη Θεσσαλονίκη, το οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον (πιθανώς μέχρι το τέλος του έτους) με δύο-τρεις εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης, με προοπτική ο αριθμός τους να φτάσει τους 10-15, ώστε να εξυπηρετείται μέσω Βόρειας Ελλάδας γενικά η περιοχή της Ευρώπης (το εργαστήριο θα επεξεργάζεται τα δεδομένα των εργαστηριακών αναλύσεων και στοιχεία από την αγορά, παρέχοντας πολύτιμη πληροφορία για διαχείριση ρίσκου και δρομολόγηση στρατηγικών επιλογών).
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ.Barseyten στο υψηλής στάθμης ανθρώπινο ταλέντο, που προσφέρει η Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσθεσε ότι ο μόνος "κρίκος" που έλειπε από την αλυσίδα της Tentamus Group ως προς την παρουσία της στις βασικές χώρες παραγωγής τροφίμων και αγροτικών προϊόντων της Μεσογείου ήταν η Ελλάδα (αφού έχει ήδη παρουσία σε Ιταλία και Ισπανία).
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της REDESTOS - Efthymiadis Agrotechnology Group, Νίκος Ευθυμιάδης, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι από τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά, πέραν της ίδιας της Agrolab, συνολικά ο κλάδος των ελληνικών τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, καθώς η "σφραγίδα" των εργαστηρίων της Tentamus μπορεί να λειτουργήσει σαν "διαβατήριο" για αυτά, επιταχύνοντας την είσοδό τους σε μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου, όπως η Lidl.
Υπενθύμισε δε ότι ο όμιλος αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη συνεργάζεται ήδη, στο πλαίσιο της διεθνοποίησής του, με την ιαπωνική Mitsui (αγροχημικά) και τη ρωσική Demerus του ομίλου Ananyev (πολλαπλασιαστικό υλικό), ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω συμφωνιών όπως αυτή με την Tentamus δημουργούνται προϋποθέσεις για brain gain (επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό).
Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη και διευθύνων σύμβουλος της Agrolab, Θύμης Ευθυμιάδης, επεσήμανε ότι η συμφωνία που υπεγράφη εντάσσεται πλήρως στην γενικότερη στρατηγική διεθνοποίησης του Ομίλου, μέσω της σύναψης στρατηγικών συμφωνιών με εταίρους διεθνούς εμβέλειας και εγνωσμένης φήμης και καταξίωσης, διατηρώντας σημαντική ελληνική προστιθέμενη αξία.
"Δεν φοβόμαστε να δώσουμε λίγο από τον έλεγχο σε τέτοιες εταιρείες, με αντάλλαγμα την ανάπτυξη" είπε χαρακτηριστικά, γνωστοποιώντας ότι η συναφθείσα συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του ελληνικού μάνατζμεντ της Agrolab, όπως ακριβώς ήταν δομημένο μέχρι σήμερα και της επωνυμίας της (θα λέγεται "Agrolab: a Tentamus company"), με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση του "χώρου δράσης" της.
"'H Αgrolab θα κλείσει φέτος με πωλήσεις 10 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από μόλις πέντε χρόνια είχαμε τον μισό τζίρο. Με άλλα λόγια διπλασιάσαμε τον τζίρο μας σε πέντε χρόνια, ενώ στον όμιλο της Agrolab οι εργαζόμενοι έφτασαν τους 140 από 50" επισήμανε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρεία θα συνεχίσει και στα επόμενα χρόνια να αυξάνει τον τζίρο της, αλλά και να πραγματοποιεί προσλήψεις.
Ανακοίνωσε την άμεση δημιουργία -"είναι θέμα ημερών, μέσα στον Οκτώβριο"- θυγατρικής της Agrolab στην Αντάλεια της Τουρκίας για την εξυπηρέτηση διεθνών συνεργατών της εταιρείας από τον αγροδιατροφικό τομέα, δραστηριοποιούμενων στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόσθεσε ότι η δεύτερη κίνηση, που συζητάει η εταιρεία στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της πλάνου για τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι η είσοδος στην αγορά της Ρουμανίας, με εργαστήριο αναλύσεων, ενώ στον επενδυτικό της σχεδιασμό εντάσσεται και η Σερβία.
Ο κ.Barseyten επισήμανε ότι μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Ευθυμιάδη με την Tentamus Group, η Agrolab θα αποτελέσει το νεότερο μέλος ενός σημαντικού δικτύου, που θα στηρίξει την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Πρόσθεσε ότι η Tentamus παρέχει υπηρεσίες της σε έξι τομείς, που σχετίζονται με τον άνθρωπο και το ανθρώπινο σώμα: τρόφιμα και ζωοτροφές, καλλυντικά, αγροτικά προϊόντα, ιατρικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής. Τόνισε δε ότι η Tentamus συνηθίζει να επενδύει μέρος των εσόδων της σε εταιρείες που έχει εξαγοράσει, ώστε να τις κρατήσει σε επίπεδο "state-of-the-art", αναβαθμίζοντας διαρκώς μηχανολογικό εξοπλισμό και λύσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Η Agrolab είναι ένα γκρουπ πλήρως διαπιστευμένων εργαστηρίων για αναλύσεις στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των τροφίμων, των νερών και του περιβάλλοντος.
Η εταιρεία, που διαθέτει και θυγατρικές στον Βόλο, τη Βουλγαρία και τη Λευκωσία της Κύπρου, απασχολεί 140 άτομα, στην πλειονότητά τους εξειδικευμένους επιστήμονες.
Έχει εξελιχθεί δε στον μεγαλύτερο πάροχο εργαστηριακών αναλύσεων σε όλη τη Βαλκανική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης