Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παρατείνονται έως 15/11 οι συζητήσεις της MIG με τη Farallon, λόγω σοβαρής εμπλοκής

tags :
Παρατείνονται έως 15/11 οι συζητήσεις της MIG με τη Farallon, λόγω σοβαρής εμπλοκής
Ανακοίνωση της MIG που επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του BN
Σε παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οδηγούνται οι συζητήσεις της MIG με το fund «Farallon» για τη χρηματοδότηση των 250 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς έχουν ανακύψει σοβαρές διαφωνίες όπως πρώτο έχει γράψει το bankingnews.gr
Την παράταση των αποκλειστικών συζητήσεων με τις «Farallon» και «Oak Hill» για νέα χρηματοδότηση   μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2019 ανακοίνωσε το Σάββατο (28/9) η Marfin Investement Group.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MIG «σε συνέχεια των από 31.7., 1.8., 8.8. και 16.9.2019 Ανακοινώσεων της η ‘’MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ’’ (η Εταιρία) ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση καθ’ όλα τα ουσιώδη σημεία του οικονομικού και νομικού ελέγχου που διενεργήθηκε, οι ‘’Farallon Capital Europe LLP» και «Oak Hill Advisors (UK) LLP’’ επιβεβαίωσαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την Εταιρία.
Κατόπιν αυτού οι αποκλειστικές συζητήσεις για την  αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της Εταιρίας με τα ανωτέρω επενδυτικά κεφάλαια παρατείνονται μέχρι την 15/11/2019».
Το bankingnews.gr έγραφε: Ναυαγεί η κυοφορούμενη συμφωνία του Farallon με τη MIG που αφορούσε χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ.
Το Farallon είναι αμερικανικό fund το οποίο πριν από δύο μήνες είχε προσεγγίσει τη MIG προτείνοντας ένα σχέδιο χρηματοδότησης της εταιρείας συμμετοχών με 250 εκατ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ενώ αρχικώς η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θεωρείτο δεδομένη, προς το πέρας της διαδικασίας και κατά το due diligence, τον εσωτερικό οικονομικό έλεγχο, που διεξήχθη το Farallon έθεσε όρους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνετα ως «εξωφρενικοί».
Δεν ήταν μόνο το επιτόκιο 11% στα 250 εκατ. ευρώ αλλά και άλλοι κραυγαλέοι όροι που εμπόδισαν τη συμφωνία.
Τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί εάν το ναυάγιο είναι οριστικό μεταξύ του Farallon και της MIG καθώς υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα το αμερικανικό fund να υπαναχωρήσει από τους αρχικούς του όρους.
Εάν τελικών υπάρξει οριστικό ναυάγιο θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για το ομολογιακό δάνειο που έχει χορηγήσει το αμερικανικό fund Fortress στην Attica Group που διαχειρίζεται τα Blue Star Ferries και άλλα.
Το πιθανότερο σενάριο σε αυτήν την περίπτωση είναι η Πειραιώς να αποπληρώσει το ομολογιακό στο Fortress, το οποίο θα αποχωρήσει από την Attica Group.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης