Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας καταδικάστηκε από τους πολίτες για το σύνολο της πολιτικής του

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας καταδικάστηκε από τους πολίτες για το σύνολο της πολιτικής του
«Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας στοιχειωδώς ευαίσθητος πολίτης, ο οποίος να διαφωνεί με την πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση και ο δήμος στο θέμα των Εξαρχείων», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας καταδικάστηκε από τους πολίτες για το σύνολο της πολιτικής του, και μεταξύ άλλων για τον εκφυλισμό των θεσμών αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους», υπογραμμίζει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Η ίδια σημειώνει ότι υπάρχει μια δικαστική έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο και «εάν από αυτήν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, εδώ είμαστε για να το ερευνήσουμε».
Ξεκαθαρίζει  ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης» και πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε καθαρά ότι τους πρωθυπουργούς για τις πολιτικές τους ευθύνες τους καταδικάζει ο λαός».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει πως «εμείς δεν είπαμε ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό.
Εξακολουθούμε και λέμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει δομικές αδυναμίες, τις οποίες κατά κόρον αναδείξαμε στην προεκλογική περίοδο.
Δεν υπάρχει όμως κανείς που να ισχυριστεί ότι δεν είχαμε πει, σε όλους τους τόνους, ότι αν αυτή η συμφωνία υπογραφεί και κυρίως ψηφιστεί από τη Βουλή δεν υπάρχει κανένας τρόπος αλλαγής της», εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι «άπαξ και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε τη σεβόμαστε και προσπαθούμε διά της πιστής εφαρμογής της, με τη δική μας ερμηνεία της εφαρμογής, να μειώσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις».
«Εν όψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά μας, ξεκινώντας βέβαια από τα μακεδονικά προϊόντα», συμπληρώνει.
Σε ερώτηση για το προσφυγικό και συγκεκριμένα για το εάν αυξάνοντας την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μειώνονται οι ροές ή οδηγούμαστε σε πολιτική Σαλβίνι, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι «η πολιτική στο προσφυγικό πρέπει να είναι εκ των πραγμάτων συνδυασμός κινήσεων οι οποίες θα γίνουν ταυτόχρονα.
Πρέπει να έχουμε μια πολιτική η οποία και θα φυλάξει τα σύνορα, διότι δεν υπάρχει καμία χώρα η οποία να έχει την λογική του ξέφρενου αμπελιού και επίσης θα εφαρμόσει τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.
Ότι, δηλαδή, οι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη θα επιστρέφουν στην Τουρκία».
Κατά την ίδια,  «η Ευρώπη οφείλει να παίρνει πραγματικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και να τους μοιράζει αναλογικά στα κράτη-μέλη.
Επίσης η Ευρώπη θα πρέπει να καλύψει τις δικές της οικονομικές δεσμεύσεις έναντι της Τουρκίας».
«Εύκολες αναγνώσεις ότι η φύλαξη του συνόρου ταυτίζεται με τον Σαλβίνι είναι κατώτερη του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος και σίγουρα δεν βοηθούν στη λύση του», προσθέτει.
Τέλος για την εφαρμογή του νόμου και της τάξης στα Εξάρχεια η κ. Μπακογιάννη τονίζει πως είναι «αποτελεσματική και παραγωγικότατη.
Διότι για πρώτη φορά οι άνθρωποι στα Εξάρχεια νιώθουν ότι υπάρχει κράτος, νιώθουν ότι υπάρχει ασφάλεια, νιώθουν ότι δίπλα τους δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι του κατέβει» και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι και «για τους ίδιους τους πρόσφυγες ο τρόπος με τον οποίο ζούσαν είναι ύβρις για τον ελληνικό πολιτισμό.
Δεν μας φτάνει η Μόρια έπρεπε να έχουμε αυτή την κατάσταση και στο κέντρο της Αθήνας;».
«Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας στοιχειωδώς ευαίσθητος πολίτης, ο οποίος να διαφωνεί με την πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση και ο δήμος στο θέμα των Εξαρχείων, η οποία θα ξαναδώσει ζωή σε μια από τις ωραιότερες και ιστορικότερες γειτονίες», καταλήγει η κ. Μπακογιάννη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης