Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Θωμάς (υφυπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ θα επανέλθει ο ΑΗΣ Μελίτης

Θωμάς (υφυπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ θα επανέλθει ο ΑΗΣ Μελίτης
Τι ανέφερε ο Γεράσιμος Θωμάς κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Φλώρινα
«O ΑΗΣ Μελίτης θα επανέλθει στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, από την Φλώρινα,  κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση εργαζομένου στο κοντρόλ της μονάδας, ανέφερε ότι «δεν έχει νόημα να υπάρχουν οι χωριστές εταιρίες, αυτό έγινε προκειμένου να γίνει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, όμως εφόσον δεν έγινε η πώληση τους για διάφορους λόγους, θα πάμε πάλι στην μητρική ΔΕΗ για να διαχειριστεί το δυναμικό της», υπογραμμίζοντας πως «αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταπεξέλθει η ΔΕΗ σε αυτά που χρειάζεται».
Σημειώνεται ότι το 2018, στην διάρκεια της αποεπένδυσης, δημιουργήθηκαν δύο εταιρίες, η Λιγνιτική Μελίτης ΑΕ και η Λιγνιτική Μεγαλόπολης ΑΕ, καθώς αποσπάστηκαν από το χαρτοφυλάκιο της μητρικής ΔΕΗ για να πωληθούν.
Ακόμη, ο κ. Θωμάς απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της μονάδας μετέφερε την διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως είτε γίνει γρήγορα, είτε αργότερα η μετάβαση στην μεταλιγνιτικη εποχή δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους εργαζόμενους της επιχείρησης και τόνισε ότι η ΔΕΗ  που θα δώσει απάντηση για τις λιγνιτικές μονάδες και κατόπιν η κυβέρνηση θα λάβει την πρόταση της για να πάρει τις δικές της αποφάσεις.
Παρατήρησε ότι την τελευταία διετία έχουν αλλάξει πολλά σε ότι αφορά τις τιμές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) οι οποίες έχουν ανέβει στα ύψη και εκτίμησε ότι στο μέλλον θα ανέβουν ακόμη περισσότερο,  δημιουργώντας ασφυκτικό περιβάλλον στην λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.
Σημείωσε ακόμη ότι το κλίμα σε πολλές χώρες της ΕΕ είναι αρνητικό στην παρουσία του λιγνίτη και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες τάσσονται υπέρ της δημιουργίας τελών και φόρων για τις χώρες που συνεχίζουν να το αξιοποιούν.
Περαιτέρω, ο κ.  Θωμάς παρακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, καθώς η «Μελίτη» είναι η νεότερη και φιλικότερη μονάδα σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος που διαθέτει η ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι σήμερα ο υφυπουργός ολοκληρώνει την τριήμερη περιοδεία του στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης