Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αμαλιάδα: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα – Πέντε συλλήψεις

Αμαλιάδα: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα – Πέντε συλλήψεις
Tα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο 8 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα
Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα  προχώρησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.
Συνολικά  συνελήφθησαν στον Ελαιώνα Ηλείας πέντε άνδρες, ηλικίας 35, 33, 32, 31 και 25 ετών αντίστοιχα, για κλοπές σε μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μεσσηνίας, της Κορινθίας, της Καρδίτσας και της Πιερίας.
Από τις έρευνες προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο 8 κλοπές, καθώς και μια απόπειρα κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα των παραπάνω περιοχών, όπου με την χρήση εργαλείων αφαιρούσαν καλώδια χαλκού, προκαλώντας υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν αφαιρέσει καλώδια χαλκού  συνολικού μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων και εκτιμώμενης αξίας άνω των 240.000 ευρώ, ενώ υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ οι ζημιές που προκάλεσαν στα φωτοβολταϊκά πάρκα.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν γάντια και διάφορα εργαλεία, όπως κόφτες, πένσες, κατσαβίδια, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση και την έλξη των καλωδίων χαλκού.
Οι 5 συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί η πιθανή εμπλοκή των δραστών και σε άλλες υποθέσεις κλοπών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης