Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύμα υποστήριξης στον Trump που βάλλεται με την «ουκρανική υπόθεση» - Τι λένε οι συνεργάτες του

Κύμα υποστήριξης στον Trump που βάλλεται με την  «ουκρανική υπόθεση» - Τι λένε οι συνεργάτες του
Έμπειρα στελέχη ανέλαβαν την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου
Οι υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump εμφανίστηκαν την  Κυριακή (29/9/2019)  σε πολλές εκπομπές αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων για να υπερασπιστούν τον μεγιστάνα, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια έρευνα για καθαίρεση από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, και ταυτόχρονα να κατηγορήσουν τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden ότι είναι ένοχος για κατάχρηση εξουσίας.
 Ο προσωπικός δικηγόρος του Trump, Rudy Giuliani και κεντρικό πρόσωπο στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την ουκρανική υπόθεση, συνέχισε να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία, ότι ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Biden άσκησε πιέσεις προκειμένου να απολυθεί ένας Ουκρανός εισαγγελέας με στόχο να προστατεύσει τον γιο του.
Ο Giuliani είπε, επίσης, ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με τον βουλευτή Adam Schiff, που ηγείται της έρευνας σε βάρος του Trump.
«Δεν θα συνεργαστώ με τον Adam Schiff,. Πιστεύω ότι ο Adam Schiff,  θα έπρεπε να απομακρυνθεί» επισήμανε ο Giuliani σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week του ABC.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ημέρες μετά την έναρξη έρευνας για παραπομπή σε βάρος του Αμερικανού προέδρου, την ώρα που μια δημοσκόπηση του CBS καταδεικνύει ότι το 55% των Αμερικανών υποστηρίζει την προσπάθεια.
Στο κέντρο της έρευνας είναι η αναφορά ενός μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που υποστήριξε ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχείρησε «να επιζητήσει την παρέμβαση μιας ξένης χώρας στις αμερικανικές εκλογές του 2020».
Ο ανώτατος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Stephen Miller κατακεραύνωσε την ακεραιότητα του μάρτυρα αποκαλώντας το μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών «υπάλληλο του βαθέος κράτους».
«Πιστεύω ότι είναι ατυχές που τα ΜΜΕ συνεχίζουν να περιγράφουν αυτό το πρόσωπο ως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, έναν τιμητικό τίτλο που αυτό το πρόσωπο σίγουρα δεν αξίζει» σημείωσε ο Μίλερ στο Fox News Sunday.
«Σε αυτήν την περίπτωση, ο πρόεδρος είναι ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος» υπογράμμισε ο ίδιος στο ABC News.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης