Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salman (Σαουδική Αραβία): Σε αδιανόητα υψηλά επίπεδα το πετρέλαιο εάν δεν ενωθούμε όλοι κατά του Ιράν

Salman (Σαουδική Αραβία): Σε αδιανόητα υψηλά επίπεδα το πετρέλαιο εάν δεν ενωθούμε όλοι κατά του Ιράν
Προτιμώ πολιτική παρά στρατιωτική λύση στην αντιπαράθεση με το Ιράν υποστήριξε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας
Την εκτίμηση πως οι τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν σε «αδιανόητα υψηλά επίπεδα» εάν ο κόσμος δεν ενωθεί για την αποτροπή του Ιράν διατύπωσε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι θα προτιμούσε πολιτική παρά στρατιωτική λύση.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Salman υποστήριξε ότι ««εάν ο κόσμος δεν αναλάβει σθεναρή και αταλάντευτη δράση για την αποτροπή του Ιράν, θα δούμε περαιτέρω κλιμακώσεις που θα απειλήσουν παγκόσμια συμφέροντα».
«Ο εφοδιασμός με πετρέλαιο θα αντιμετωπίσει προβλήματα και οι τιμές του θα αυξηθούν αλματωδώς σε αδιανόητα υψηλά επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί στη διάρκεια της ζωής μας» υπογράμμισε ο Salman, αναφέροντας πως συμφωνεί με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Mike Pompeo ότι οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου, που προκάλεσαν ζημιές στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του κόσμου και μείωσαν τον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο κατά 5%, αποτελούσαν «πολεμική» ενέργεια πίσω από την οποία, όπως είπε, είναι το Ιράν.
Πάντως, ο Salman είπε ότι θέλει ειρηνική διευθέτηση, διότι εάν ξεσπούσε πόλεμος ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ιράν, η παγκόσμια οικονομία θα διέτρεχε κίνδυνο να καταρρεύσει.
«Η πολιτική και ειρηνική λύση είναι πολύ καλύτερη από τη στρατιωτική» τόνισε ο Salman, ο οποίος παράλληλα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έδωσε εντολή προκειμένου να δολοφονηθεί ο δημοσιογράφος Jamal Khashoggi, αν και τόνισε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το περιστατικό αυτό ως επικεφαλής της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης