Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Ανατράπηκαν τα δεδομένα στην ευρωζώνη - Γερμανία και Ελλάδα αλλάζουν ρόλους

FT: Ανατράπηκαν τα δεδομένα στην ευρωζώνη - Γερμανία και Ελλάδα αλλάζουν ρόλους
Οι Financial Times εστιάζουν στα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα που στη Γερμανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, συρρικνώνεται
«Τα πάνω-κάτω έχουν στην οικονομία της ευρωζώνης» σχολιάζουν οι Financial Times με αφορμή τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα στη Γερμανία και στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την IHS Markit, στη Γερμανία, που θεωρείται η ατμομηχανή της ευρωζώνης, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη υποχώρηση του μεταποιητικού τομέα σε περισσότερο από μία δεκαετία.
Ωστόσο, ο ίδιος τομέας στην Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα από οπουδήποτε αλλού στην ευρωζώνη.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν πόσο ευάλωτη είναι η οικονομία της Γερμανίας απέναντι στην παγκόσμια επιβράδυνση, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύουν την ανάκαμψη της οικονομίας.
Την ίδια στιγμή, με τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων να έχουν υποχωρήσει κάτω από το μηδέν, οι fund managers αναζητούν αποδόσεις οπουδήποτε αλλού.
Στον αντίποδα, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα αν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υψηλότερες αποδόσεις στην ευρωζώνη, έχουν υποχωρήσουν σε χαμηλά ρεκόρ μόλις πάνω από το 1,3% για το 10ετές.
Την ίδια στιγμή, η σχετικά ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι τα ομόλογα της Ελλάδας παρουσιάζουν χαμηλότερο ρίσκο σε σχέση με πριν.
«Καθώς οι αποδόσεις όλο και περισσότερων ομολόγων υποχωρούν σε αρνητικό έδαφος, οι επενδυτές απλά στρέφονται αλλού.
Οι θετικές αποδόσεις της Ελλάδας φαίνονται δελεαστικές ενώ τα βελτιωμένα οικονομικά θεμελιώδη απλά δεν απομακρύνουν τους επενδυτές» επισημαίνει ο Richard McGuire από την Rabobank .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης