Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ορισμένοι από τους δολοφόνους του Khashoggi παραμένουν ατιμώρητοι

Erdogan: Ορισμένοι από τους δολοφόνους του Khashoggi παραμένουν ατιμώρητοι
Ορισμένοι από τους δολοφόνους του Khashoggi παραμένουν ατιμώρητοι, καταγγέλλει εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος
Η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για την αλήθεια γύρω από τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη πριν από έναν χρόνο, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε άρθρο του δημιοσιεύτηκε σήμερα σήμερα (30/9) στην «Washington Post», όπου αρθρογραφοούσε και ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος.
Ορισμένοι από τους δολοφόνους του Κασόγκι εξακολουθούν να διαφεύγουν της δικαιοσύνης, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Κασόγκι από Σαουδάραβες πράκτορες που είχαν σταλεί από το Ριάντ, ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει στο ίδιο άρθρο ότι η Τουρκία εξακολουθεί να θέλει να μάθει πού βρίσκεται το πτώμα του και ποιος έδωσε την έγκριση για την επιχείρηση αυτή, υπονοώντας ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από πράκτορες ενός «παρακράτους» στη Σαουδική Αραβία.
Ο ντε φάκτο ηγέτης του βασιλείου, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δήλωσε σε συνέντευξή του χθες στο αμερικανικό δίκτυο CBS ότι δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για την δολοφονία του Κασόγκι, αναλαμβάνοντας μόνο ως ηγέτης της χώρας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
Ένδεκα Σαουδάραβες ύποπτοι δικάζονται υπό συνθήκες μυστικότητας.
Ελάχιστες ακροαματικές διαδικασίες έχουν γίνει.
Σε έκθεση ειδικών του ΟΗΕ διατυπώθηκε η προτροπή να διενεργηθεί έρευνα για τον πρίγκιπα διάδοχο και άλλους κορυφαίους Σαουδάραβες αξιωματούχους.
Η CIA και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις λένε ότι πιστεύουν πως ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος έδωσε εντολή για την επιχείρηση, κάτι το οποίο Σαουδάραβες αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως διαψεύσει.
Ο Κασόγκι, επικριτής του καθεστώτος στη χώρα του, εθεάθη τελευταία φορά ζωντανός στις 2 Οκτωβρίου του 2018 όταν έμπαινε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραλάμβανε τα απαραίτητα έγγραφα εν όψει του γάμου του.
Το πτώμα του διαμελίστηκε και απομακρύνθηκε από το κτίριο, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι το γεγονός πως οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου ταξίδεψαν με διπλωματικά διαβατήρια και «μετέτρεψαν ένα διπλωματικό κτίριο σε τόπο εγκλήματος» δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρεί τη Σαουδική Αραβία φίλη και σύμμαχο, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Άγκυρα θα παραμείνει σιωπηλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης