Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις στα μικρομεσαία και λόγω αποτελεσμάτων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις στα μικρομεσαία και λόγω αποτελεσμάτων
ΑΓΟΡΑ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αρνητικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα εξαμήνου στις μετοχές κυρίως που παρακολουθεί η στήλη είναι περισσότερες από τις θετικές. Θέλουμε καλύτερα πλέον σημεία εισόδου, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, γιατί ο πήχης αντί να πάει πιο πάνω, μάλλον πάει πιο κάτω βάσει αποτελεσμάτων.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε γράψει πως βλέπαμε περίεργες κινήσεις σε κάποιες μετοχές και είχαμε κάνει την υπόθεση ότι κάποιοι «τρίτοι» έμπαιναν και προσπαθούσαν να ενισχύσουν τις αποτιμήσεις χωρίς να έχουν λάβει το «πράσινο φως» από αυτούς που «ελέγχουν» την πορεία τους.

Έτσι είχαμε γράψει πως χρειάζεται υπομονή και όχι κυνήγι τιμών μέχρι να δούμε τι συμβαίνει και που θα ισορροπήσουν οι μετοχές. Είχαν κάνει οι συγκεκριμένες μεγάλο όγκο και απότομη κίνηση. Μερικές από αυτές ήταν η Κυριακούλης, η Τεχνική Ολυμπιακή, η Μουζάκης, η ΕΚΤΕΡ κ.α.

Τώρα βλέπουμε πως η Κυριακούλης υποχώρησε ξανά στα 2 ευρώ ενώ είχε φτάσει στα 2,34 ευρώ. Εδώ θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε τιμές λίγο κάτω από τα 2 ευρώ. Επομένως από τα 2 και κάτω οι έχοντες ρευστότητα θα μπορούσαν να αρχίσουν να την κοιτάζουν.

Η Τεχνική Ολυμπιακή είχε κάνει την κίνηση από 2,40 ευρώ έως λίγο πάνω από 2,60 ευρώ. Βλέπουμε μέρες τώρα τις «μάχες» και θα περιμένουμε να δούμε που θα ισορροπήσει. Θα θέλαμε τιμές κάτω από 2,15 ευρώ. Η Μουζάκης ενισχύει μεγέθη από την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, αλλά κάποιοι θέλουν να την κρατήσουν κάτω από τα 0,50 ευρώ. Σήμερα δεν τα κατάφεραν

Δε χρειάζεται βιασύνη. Ξαναλέμε πως θέλουμε καλές τιμές για είσοδο, γιατί οι αποτιμήσεις σε σύγκριση με τα αποτελέσματα εξαμήνου δε μας δίνουν καλούς δείκτες. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Μέσα σε αυτές Καράτζης και Πλαστικά Κρήτης, με εξαιρετικά εξάμηνα.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη αύξηση της Lamda, επομένως ίσως οι πωλήσεις στα μικρομεσαία από θεσμικά χαρτοφυλάκια για να μπουν στην αύξηση, να ξεκίνησαν. Εκεί αποδίδουμε μέρος των σημερινών πωλήσεων. Επιπλέον έχουμε εκδόσεις ομολόγων (ΟΤΕ, ΕΛΠΕ) που έγιναν και τράβηξαν ρευστότητα και έχουμε και άλλες εκδόσεις και αυξήσεις κεφαλαίου που θα έρθουν.

ΕΚΤΕΡ: Καθόλου καλά τα αποτελέσματα εξαμήνου. Στην αποτίμηση των 16,7 εκατ. ευρώ η μετοχή βάσει αποτελεσμάτων δεν αδικείται. Στις 22 Αυγούστου λίγο κάτω από τα 2 ευρώ είχαμε γράψει πως η αποτίμηση ήταν δίκαιη. Μετά τη σημερινή πτώση θα πρέπει να την ξαναδούμε γιατί πλέον δεν είναι αρνητικός ο καθαρός δανεισμός και περιμένουμε δεύτερο εξάμηνο όχι καλό. Στο -18,06% και στα 1,4750 ευρώ με όγκο 383 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Μικρή η μείωση της ζημιάς στο εξάμηνο. Κάποιοι παίρνουν και εδώ τα κέρδη τους. Η στήλη είχε «βγει» στα τρέχοντα επίπεδα και λίγο πιο κάτω, αλλά είχε εντοπίσει τη μετοχή στα πιο χαμηλά της.

MEDICON: Πωλήσεις 6,6 εκατ. ευρώ από 6,7 εκατ. ευρώ αλλά μικτά κέρδη 5,13 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε πως πέρσι υπήρχαν 2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο έκτακτα χρηματοοικονομικά έσοδα, τα οποία αύξησαν τα κέρδη. Φέτος δεν υπάρχουν. Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν στις 779 χιλ. από 2,8 εκατ. ευρώ αλλά αν αφαιρεθούν τα έκτακτα η μείωση είναι μικρότερη. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στις 562 χιλ. από 2 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση είναι στα 9,95 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 17,5 εκατ. ευρώ με τις περισσότερες να είναι τραπεζικές. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα 3,6 εκατ. ευρώ. Αν συνεχίσει έτσι στο σύνολο της χρήσης θα έχει χαμηλό p/e. Πρέπει να βελτιωθούν ωστόσο οι ταμειακές ροές.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 24,6 εκατ. ευρώ από 16,1 εκατ. ευρώ αλλά τα μικτά κέρδη μειώθηκαν στις 749 χιλ. ευρώ από 786 χιλ. ευρώ. Η ζημιά μειώθηκε στις 373 χιλ. από 423 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 19,3 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις στα 36 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 1,4 εκατ. ευρώ. Η μετοχή έκλεισε στα 2 ευρώ με απώλειες 5,66% και όγκο 46 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Με μεγάλο όγκο η μετοχή υποχώρησε αρκετά. Στα 0,38 ευρώ και στο -16,58% με όγκο 2,8 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 59,6 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Απότομη φυγή από τη μετοχή και μέχρι την ώρα που γραφόταν η στήλη δεν είχαμε αποτελέσματα εξαμήνου. Στα 2,22 ευρώ και στο -10,84 ευρώ με όγκο 142 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 90,3 εκατ. ευρώ.

AS COMPANY: Η αποτίμηση στα 38,4 εκατ. ευρώ μετά το σημερινό -5,48%. Το κλείσιμο στα 2,93 ευρώ. Δεν ήταν καλό το εξάμηνο αλλά ίσως η πτώση να συνδέεται με τις πωλήσεις αμοιβαίων.

ΚΛΜ: Αν και δεν ήταν καλό το εξάμηνο η πτώση ήταν με χαμηλό όγκο.

ΕΥΑΘ: Σε σύγκριση με την ΕΥΔΑΠ τα δικά της αποτελέσματα δεν ήταν καλά επομένως δικαιολογείται το -2,28%.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε καμία περίπτωση τα αναγραφόμενα δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχή. Η στήλη παρακολουθεί τα θεμελιώδη και βάσει αυτών γράφει ο συντάκτης. Η επιλογή μετοχών είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του κάθε επενδυτή και υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου για συμβουλές και κατευθύνσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης