Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στον αέρα τα σχέδια Trump στη Μέση Ανατολή λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στο Ισραήλ

Στον αέρα τα σχέδια Trump στη Μέση Ανατολή λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στο Ισραήλ
H αμερικανική διοίκηση δεν μπορεί να προωθήσει τα σχέδιά της προτού σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ
Στον αέρα βρίσκεται ο σχεδιασμός του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για τη Μέση Ανατολή, λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στο Ισράηλ.
Ο πρωθυπουργός Banjamin Netanyahu δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία ξεκάθαρη νίκη στις εκλογές και βρίσκεται πλέον σε θέση αδυναμίας, την ώρα μάλιστα που αντιμετωπίζει και κατηγορίες για διαφθορά, όπως σημειώνει το CNBC.
Το δεξιό κόμμα Likud κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 32 έδρες από τις 120 στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου, ενώ ο κεντρώος Benny Gantz έλαβε 33 έδρες με το Λευκό Κόμμα.
Καθώς κανένα από τα κόμματα δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει ένα σαφές προβάδισμα, το αποτέλεσμα οδηγεί στην καθυστέρηση του πολυαναμενόμενου ισραηλινο-παλαιστινιακού ειρηνευτικό σχεδίου, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.
«Η επίδραση των πολιτικών εξελίξεων στο ειρηνευτικό σχέδιο Trump είναι θολή», σχολιάζει ο Jake Walles, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόξενος στην Ιερουσαλήμ από το 2005 έως το 2009 και σήμερα συνεργάζεται με το think tank Carnegie Endowment for International Peace.
Όπως εξηγεί, η αμερικανική διοίκηση δεν μπορεί να προωθήσει τα σχέδιά της προτού σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ.
Στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώσει τον νέο πρωθυπουργό, να λάβει το πράσινο φως και να το δημοσιοποιήσει.
Λογικά οι εξελίξεις αναμένονται για το τέλος του έτους και το ερώτημα είναι αν ο πρόεδρος Trump θα θελήσει να προχωρήσει τότε και αν η Παλαιστίνη θα επιμείνει στην απόρριψη του ειρηνευτικού σχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης