Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα παραμείνει αμετάβλητος στο 1%
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/10) προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι 1% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1%.
Αντίθετα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή επιτάχυνση στο 1%, έναντι 0,9% τον Αύγουστο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας τροφίμων, ποτών και καπνού αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο για τον Σεπτέμβριο, με τον ετήσιο ρυθμό ανόδου να εκτιμάται στο 1,6% έναντι ετήσιας ανόδου 2,1% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα ο πληθωρισμός στον κλάδο υπηρεσιών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,5% έναντι 1,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο τομέας μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, στο 0,3%.
Αντίθετα, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να καταγράψουν σημαντική πτώση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, και συγκεκριμένα κατά -1,8% έναντι +0,6% προηγουμένως.
Σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό αναμένεται να δημοσιευθούν στις 16 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης