Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Συρρικνώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 45,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Markit: Συρρικνώθηκε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 45,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/10) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 45,7 μονάδες, έναντι 47 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία για τον δείκτη PMI αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω σε σχέση με τις 45,6 μονάδες των προκαταρκτικών εκτιμήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο τομέας επενδυτικών αγαθών είχε τη μεγαλύτερη αρνητική συμβολή στην πτώση του δείκτη, ενώ επιδείνωση κατέγραψαν επίσης και οι τομείς ενδιάμεσων και καταναλωτικών αγαθών.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη συρρίκνωση καταγράφηκε στη Γερμανία, όπου ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 41,7 μονάδες, καθώς και την Αυστρία, όπου ο δείκτης διαμορφώθηκε σε χαμηλά 83 μηνών και τις 45,1 μονάδες.
«Η υγεία του μεταποιητικού κλάδου της Ευρωζώνης πήγε από το κακό στο χειρότερο τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη PMI να δείχνει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά ετών και να στέλνει όλο και πιο ζοφερά μηνύματα για το τέταρτο τρίμηνο», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο κ. Williamson ανέφερε ότι «ο δείκτης PMI του Σεπτεμβρίου υποδεικνύει ότι η μεταποιητική παραγωγή υποχωρεί με τριμηνιαίο ρυθμό που ξεπερνάει το -1%, αντιπροσωπεύοντας μία σοβαρή συρρίκνωση του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης