Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας) πρέπει να αποκαταστήσει την σχέση του με την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας) πρέπει να αποκαταστήσει την σχέση του με την υπόλοιπη Ευρώπη
Το τηλεφώνημα με τον Trump έχει κοστίσει στον Ουκρανό πρόεδρο
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, πρέπει να διορθώσει την ζημιά που έχει γίνει στη σχέση του με την Ευρώπη, μετά την συνομιλία με τον Donald Trump.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας βρέθηκε να είναι ο πιο απίθανος παραλήπτης της παγκόσμιας προσοχής των μέσων ενημέρωσης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Trump, εναντίον του οποίου ξεκινά έρευνα στις ΗΠΑ.
Το επεισόδιο έχει επίσης αποδειχθεί ενοχλητικό και ενδεχομένως επιβλαβές για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky ο οποίος τώρα θα χρειαστεί να επισκευάσει μερικές γέφυρες με τους συμμάχους της χώρας, λένε οι αναλυτές.
Εντός της Ουκρανίας η κοινή γνώμη είναι διαιρεμένη. Κάποιοι αναλυτές μίλησαν για πολτιική απειρία του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος με τον τρόπο αυτό ζημίωσε την σχέση του με τους Ευρωπαίους συμμάχους.
"Είναι σαφές ότι ο Zelensky προσπάθησε να καθιερώσει προσωπικές σχέσεις με τον Trump, καθώς είναι τόσο σημαντικό για την Ουκρανία (λόγω της ανάγκης της) για στρατιωτική υποστήριξη και κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, ακολούθησε το ύφος και τη ρητορική του Trump ", δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ο Olexi Haran, καθηγητής συγκριτικής πολιτικής στο Κίεβο και διευθυντής έρευνας στο Ίδρυμα Δημοκρατικών Πρωτοβουλιών.
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας και το ρόλο της σε μια προρωσική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία. Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, Macron και Merkel προσπάθησαν να διεξάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας μέχρι στιγμής.
Ο Zelensky θα πρέπει αναγκαστικά να συνεργαστεί ξανά με τους εταίρους του στην Ευρώπη και να μην τους υποτιμά. Αυτό που θα πρέπει να κάνει, θα είναι πρώτα η αποκατάσταση των σχέσεών του με την Angela Merkel.
Όταν ο Trump και ο Zelensky συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Zelensky επέλεξε έναν πολύ πιο διπλωματικό τόνο, λέγοντας: «ευχαριστώ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που μας βοηθούν. Θέλουμε επίσης να έχουμε περισσότερα, αλλά μόνο με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μόνο μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο και, ξέρετε, είμαστε έτοιμοι ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης