Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Μην επενδύσετε εάν δεν έχετε απαντήσεις σε 5 ερωτήματα – Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο

tags :
Blackstone: Μην επενδύσετε εάν δεν έχετε απαντήσεις σε 5 ερωτήματα – Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο
Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα, γι' αυτό και θα πρέπει οι επενδυτές να έχουν τις "κεραίες τους σηκωμένες"
Τις 5 ανησυχίες - καταλύτες που θα κρίνουν τις αγορές στοιχειοθετεί ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Stephen Schwarzman, συστήνοντας στους επενδυτές να απέχουν από τις αγορές εάν δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτές τις προκλήσεις.
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι έχει προστατεύσει το κεφάλαιο της Blackstone Group, η καθαρή αξία της οποίας φτάνει τα 17,3 δισ. δολάρια.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα, γι' αυτό και θα πρέπει οι επενδυτές να έχουν τις "κεραίες τους σηκωμένες".
Η πρώτη ανησυχία του Schwarzman είναι ο τομέας της μεταποίησης, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλο τον κόσμο.
Μια έρευνα των κινεζικών κατασκευαστών που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, έδειξε ότι ο τομέας είναι σε συρρίκνωση, ενώ ο τομέας της μεταποίησης της ευρωζώνης έχει αποδυναμωθεί ακόμη πιο έντονα.
Παράλληλα, πι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, λόγω της στενής επακόλουθης ανάγνωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών που έδειξε ότι ο τομέας συρρικνώθηκε τον Αύγουστο.
Επίσης, ο επικεφαλής της Blackstone φοβάται ότι η FED θα μπορούσε να καταλήξει σε παρόμοιο νομισματικό μονοπάτι με την Ιαπωνία και την Ευρώπη, αφού ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων σε δύο "back-to-back" συνεδριάσεις.
"Τα επιτόκια είναι κοντά σε ιστορικά χαμηλά στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη Fed να συνεχίζει να τα οδηγεί χαμηλότερα.
Ποιος είναι ο στόχος;, αναρωτήθηκε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια είναι που ευθύνονται για την εξασθένηση της οικονομικής ανάπτυξης.
Η τέταρτη ανησυχία του είναι ότι η παγκόσμια οικονομία έχει μετατοπιστεί από την συγχρονισμένη ανάπτυξη μέχρι το 2018 σε μια κατά την οποία η διεύρυνση υποχωρεί σαν να μην υπάρχει τέλος.
"Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου βιώνουν την επιβράδυνση", τόνισε.
Τέλος, είπε ότι οι πρόσφατες αναταράξεις ορισμένων εταιρειών τεχνολογίας, είναι "σημάδια υπερβολής" που συνήθως συνδέονται με τα τελευταία στάδια ενός κύκλου οικονομικής επέκτασης.
«Οι τιμές στις οποίες οι επενδύσεις αυτές έχουν σημειωθεί σε προηγούμενους κύκλους» είναι υπερβολικές, ανέφερε.
Παρά τις υπερβολές που βλέπει σε εταιρείες τεχνολογιών, δεν βλέπει ενδείξεις φούσκας σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία ευρύτερα, όπως οι στόχοι εμπορικών ακινήτων ή ιδιωτικής συμμετοχής εκτός της τεχνολογικής σφαίρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης