Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου παρά την χαμηλότερη παραγωγή από ΗΠΑ, Ρωσία και ΟΠΕΚ

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου παρά την χαμηλότερη παραγωγή από ΗΠΑ, Ρωσία και ΟΠΕΚ
Άνοδο στις τιμές του πετρελαίου φέρνει η Saudi Aramco
Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν σήμερα Τρίτη (10/1) με αναφορές ότι η παραγωγή από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο μειώθηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2019, αν και η αποκατάσταση της προσφοράς της Σαουδικής Αραβίας δημιουργεί θετικό έδαφος.
Αυτήν την ώρα (17:00), τα futures του αργού κινούνται στα 54,5 δολάρια/ βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,78%, ενώ τα αντίστοιχα για το Brent καταγράφουν σημαντική άνοδο 1% στα 59,84 δολάρια/βαρέλι.
Οι τιμές των πρώτων μηνών και για τα δύο futures παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση τους ανά τρίμηνο φέτος τη Δευτέρα 30/9, επηρεαζόμενα από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
"Παρά το γεγονός ότι το πετρέλαιο έχει κάθε ευκαιρία να ξεπεράσει τα 70 δολάρια το βαρέλι λόγω των γεωπολιτικών γεγονότων, το γεγονός ότι δεν το έκανε σημαίνει πολλά", δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.
"Υποδεικνύει ότι η αγορά δεν ανησυχεί για ενδεχόμενες ελλείψεις εφοδιασμού αλλά ανησυχεί για την παγκόσμια ύφεση και ενδεχομένως για πλεόνασμα εφοδιασμού το επόμενο έτος", πρόσθεσε.
Οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνουν σταθερές, με το Brent να φτάνει κατά μέσο όρο τα 65,19 δολάρια το βαρέλι και το αργό 57,96 δολάρια το 2019, καθώς η ζήτηση υπερτερεί των κραδασμών στην προσφορά, σύμφωνα με το Reuters.
Η παραγωγή από τον ΟΠΕΚ έπεσε στο χαμηλότερο σε οκτώ χρόνια το Σεπτέμβριο στα 28,9 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα κάτω από 750,000 βαρέλια/ημέρα από τον Αύγουστο 2019
Η παραγωγή των δύο μεγαλύτερων παραγωγών παγκοσμίως, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας μειώθηκε επίσης τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2019 αντίστοιχα.
Η παραγωγή της Ρωσίας μειώθηκε στα 11,24 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα τον Σεπτέμβριο, από 11,29β/η τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με πηγές, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τις ποσοστώσεις που καθορίστηκαν σε μια συμφωνία παραγωγής μεταξύ Ρωσίας και ΟΠΕΚ.
Τα νέα ότι η Saudi Aramco έχει αποκαταστήσει την πλήρη παραγωγή και την παραγωγή πετρελαίου στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της στις 14 Σεπτεμβρίου αντιστάθμισε τις ανησυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης