Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H Θράκη στο στόχαστρο Erdogan - «Μας ενδιαφέρει κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και της Μεσογείου»

H Θράκη στο στόχαστρο Erdogan - «Μας ενδιαφέρει κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και της Μεσογείου»
«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο
Στους ομογενείς του σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία αναφέρθηκε από το βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, βάζοντας στο στόχαστρο του και τη Θράκη.
«Μας ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας.
Όπως είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία έτσι είναι καθήκον μας να κάνουμε τα ίδια σε περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του Erdogan ήρθαν σε μια περίοδο όπου η Άγκυρα έχει κλιμακώσει τις προκλήσεις και τις απειλές σε όλα τα μέτωπα.
Τελευταίο επεισόδιο είναι η νέα Navtex που «κλειδώνει» μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου, δυτικά της Χίου και των Ψαρών, ανατολικά της Εύβοιας ΒΑ της Άνδρου και ΝΑ της Σκύρου για ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού ναυτικού με πραγματικά πυρά, για τον μισό Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Επίσης, χθες (30/9/2019), συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ενώ σε ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζεται πως η Άγκυρα θα συνεχίσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολούθως εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρεται: «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της εντός της υφαλοκρηπίδας της στην ανατoλική Μεσόγειο, την οποία έχει δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη, και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει συνάψει με την ΤΔΒΚ (σσ. όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος)».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το θέμα της μειονότητας στη Δυτική Θράκη αλλά και η λειτουργία των δύο τζαμιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τέθηκε από την τουρκική πλευρά κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Erdogan. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης