Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» για το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων και φόβων για διεθνή ύφεση - Στο -2,3% και τα 57,53 δολ. το Brent

«Βουτιά» για το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων και φόβων για διεθνή ύφεση - Στο -2,3% και τα 57,53 δολ. το Brent
Το αμερικανικό αργό αποδυναμώνετα  -2,1% στα 52,48 δολ.
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα Τετάρτη (2/10) το πετρέλαιο, μετά την απροσδόκητη άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα αλλά και των φόβων για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε -2,3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -2,1% στα 52,48 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν κατά 5,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές πρέβλεπνα ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.
Image
Σημειώνεται ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κατέγραψαν πτώση κατά τις έξι προηγούμενες συνεδρίες, γεγονός που αποτέλεσε τις περισσότερες συνεχόμενες ημέρες απωλειών κατά το τρέχον έτος.
«Το Brent και το αμερικανικό αργό εξάλειψαν τις απώλειες της Τρίτης», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley, προσθέτοντας ότι «καθώς πλησιάζουμε τα 61 δολ. και τα 55 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα, αναμένομε ότι τα ράλι θα ολοκληρωθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης