Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Η κυβέρνηση του Trump οδεύει προς νέες κινήσεις έναντι της Κίνας

Bridgewater: Η κυβέρνηση του Trump οδεύει προς νέες κινήσεις έναντι της Κίνας
Η Bridgewater δεν αποκλείει τη διακοπή των κεφαλαιακών ροών προς την Κίνα και τις κυρώσεις για την απαγόρευση των μη αμερικανικών χρηματοοικονομικών συναλλαγών με την Κίνα
Τον δρόμο για νέες κυρώσεις κατά της Κίνας φαίνεται πως στρώνουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bridgewater με αφορμή σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα.
Ειδικότερα, ο Ray Dalio, o ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund του κόσμου, σχολίασε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ειδικές εξουσίες έκτακτης ανάγκης όπως το πάγωμα των ιαπωνικών assets και το εμπάργκο πετρελαίου στην Ιαπωνία της δεκαετίας του 1940.
«Όσον αφορά τους κεφαλαιακούς και τους νομισματικούς πολέμους, η ικανότητα του Αμερικανού προέδρου να διακόψει μονομερώς τις κεφαλαιακές ροές στην Κίνα και επίσης να παγώσει τις πληρωμές για τα χρέη που στην Κίνα αλλά και οι κυρώσεις για να εμποδίσει τις μη αμερικανικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές με την Κίνα θα πρέπει να θεωρούνται ως πιθανότητες» δήλωσε ο Dalio.
«Γι' αυτόν τον λόγο, το προτεινόμενο βήμα του περιορισμού των αμερικανικών επενδύσεων στην Κίνα με κάνει να σκέφτομαι τις συνέπειες αυτού του βήματος και να αναρωτιέμαι εάν οι ΗΠΑ οδεύουν προς πιο δραστικά μέτρα» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση του Trump εξετάζουν την επιβολή κάποιων αμερικανικών επενδύσεων στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και η διαγραφή κάποιων κινεζικών εταιρειών από το αμερικανικό χρηματιστήριο αλλά και η αποτροπή των αμερικανικών κρατικών συνταξιοδοτικών funds να επενδύσουν στην κινεζική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης