Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 43,3 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 43,3 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του βρετανικού κατασκευαστικού κλάδου αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/10) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 43,3 μονάδες, έναντι 45 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 45 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης υποχώρησε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009, επηρεάζοντας και τους τρεις τομείς που υπάγονται στον κλάδο.
Ο τομέας εμπορικών κτηρίων είχε τη χειρότερη επίδοση, ενώ σημαντική ήταν η πτώση που σημειώθηκε και στους τομείς πολιτικής μηχανικής και κατοικιών, επηρεάζοντας την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, ο υποδείκτης νέω παραγγελιών κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δέκα ετών, ενώ η αύξηση της απασχόλησης ήταν ασθενέσθερη από τον Δεκέμβριο του 2010.
«Συνολικά, η απόδοση της βρετανικής οικονομίας εξαρτάται για άλλη μία φορά από τον κλάδο υπηρεσιών, δείχνοντας έναν αξιοσημείωτο βαθμό ανθεκτικότητας, ώστε να αντισταθμιστεί η αδυναμία που οι αντιμετωπίζουν οι κλάδοι κατασκευών και μεταποίησης», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης