Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πηγές Κομισιόν: Προβληματικό το σχέδιο Johnson, δεν θα περάσει - Πιθανή νέα παράταση

Πηγές Κομισιόν: Προβληματικό το σχέδιο Johnson, δεν θα περάσει - Πιθανή νέα παράταση
Οι πηγές της ΕΕ εκτιμούν ότι η τελική πρόταση του Johnson δεν θα περάσει και θεωρούν πιθανή μια νέα παράταση στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Θεμελιωδώς προβληματική χαρακτηρίζουν πηγές της Κομισιόν την τελευταία πρόταση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson, με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής στον Τύπο.
Οι πηγές της ΕΕ εκτιμούν ότι η τελική πρόταση του Johnson δεν θα περάσει και θεωρούν πιθανή μια νέα παράταση στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η μόνη επιλογή για να υπάρξει μια νέα συμφωνία για το Brexit πριν από τις 31 Οκτωβρίου είναι η επιστροφή στο backstop όσον αφορά την Ιρλανδία.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανή μία νέα παράταση.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την τελική του πρόταση για το Brexit με τη μορφή τελεσιγράφου.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανία  διαμηνύει πως είτε αυτή θα γίνει αποδεκτή και επομένως θα υπάρξει μια «δίκαιη και λογική» συμφωνία για το Brexit είτε θα απορριφθεί και άρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης