Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Στο +1,13% και τα 1.505,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη για τον χρυσό λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Στο +1,13% και τα 1.505,80 δολ. ανά ουγγιά
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χρυσός αναμένεται να βρεθεί ξανά σε ανοδική τροχιά τις επόμενες εβδομάδες
Άνοδο σημείωσε σήμερα Τετάρη (2/10) ο χρυσός, μετά τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω ανησυχιών τόσο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας όσο και για τη νέα εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 ενισχύθηκε κατά +1,13% στα 1.505,80 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ είχε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,09% στις 98,86 μονάδες.
Image
Χθες (1/10) ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ βρέθηκε σε υψηλά 29 μηνών, και συγκεκριμένα στις 99,66 μονάδες, πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της χώρας για τον Σεπτέμβριο του 2019.
Ο δείκτης δραστηριότητας για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 47,8 μονάδες, έναντι 49,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα καταγράψει άνοδο στις 50,2 μονάδες.
Μάλιστα, ο δείκτης δραστηριότητας παρέμεινε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κάτων από τη ζώνη των 50 μονάδων, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2009, γεγονός που έχει εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός βαλλιστικού πυραύλου, λίγες ώρες πριν την έναρξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Όπως ανακοίνωσε η πλευρά της Ιαπωνίας, ο βαλλιστικός πύραυλος της Πιονγιάνγκ κατέπεσε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, κάτι που είχε να συμβεί από το 2017.
Οι παραπάνω εξελίξεις, μαζί με την αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στρέφουν τους επενδυτές προς τον χρυσό, ο οποίος αποτελεί «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χρυσός αναμένεται να βρεθεί ξανά σε ανοδική τροχιά τις επόμενες εβδομάδες, παρά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, δεδομένων των οικονομικών και γεωπολιτικών ανησυχιών.
Σε ανοδική πορεία κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να ενισχύεται 1,87% στα 17,6 δολάρια.
Στο 0,68% τα κέρδη για την πλατίνα και στο 1,88% για το παλλάδιο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 892,3 και 1.661,30 δολάρια η ουγκιά αντίστοιχα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης