Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη γραμμή... BofA οι Δημοκρατικοί - Ζητούν να κλείσει το twitter του Trump!

tags :
Στη γραμμή... BofA οι Δημοκρατικοί - Ζητούν να κλείσει το twitter του Trump!
Η Kamala Harris ζήτησε την κατάρηγηση του λογαριασμού του Trump στο twitter
Η επιρροή των tweets του Donald Trump είναι γνωστή. Η κόντρα του όμως με τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, εντείνεται με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, 2/10, η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Kamala Harris, με επιστολή της (!) στον CEO του twitter, Jack Dorsey, ζήτησε να κλείσει ο λογαριασμός του πρέδρου Trump λόγω παραβίασης των όρων.
Η Harris κατηγορεί τον Trump ότι παραβιάζει τους κανόνες του twitter, σύμφωνα με τους οποίους οι χρήστες "δεν απειλούν με βία κάποιο άλλο άτομο ή κάποια άλλη ομάδα ανθρώπων", κατηγορώντας τον πληροφοριοδότη του θέματος της Ουκρανίας, αλλά και τον Adam Schiff για προδοσία.
Η Γερουσιαστής αποκάλεσε τα tweets του προέδρου "ξεκάθαρες απειλές" και τόνισε ότι άλλοι λογαριασμοί χρηστών έχουν καταργηθεί για "λιγότερο επιθετική συμπεριφορά".
Προς το παρόν το Twitter, δεν έχει σχολιάσει κάτι επισήμως.
Εν τω μεταξύ, προ μηνός (3/9), η BofA, σε ανάλυσή της, διαπίστωνε ότι οι ημέρες κατά τις οποίες ο Trump κάνει πολλά tweets σχετίζονται με αρνητικές αποδόσεις στις αγορές. Σύμφωνα με την τράπεζα, "αν θέλουμε άνοδο στις αγορές, καλύτερα ο Trump να μείνει μακριά από το twitter".
Ο Donald Trump, του οποίου τα tweets, έχουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όσο και στις αγορές, προ ημερών, με ανάρτησή του, είχε στραφεί εναντίον του πρωτεργάτη της έρευνας εναντίον του, βουλευτή Adam Schiff, λέγοντας πως "μήπως πρέπει να συλληφθεί για προδοσία;"

Πως επηρεάζουν τις αγορές τα tweets του προέδρου των ΗΠΑ

Επηρεάζουν τις αγορές και τους επενδυτές τα επικριτικά tweets του προέδρου Donald Trump σε βάρος της Federal Reserve;
Η απάντηση είναι «Ναι», σύμφωνα με σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Duke και του London Business School.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επενδυτές τείνουν να πιστεύουν ότι η Federal Reserve και ο πρόεδρός της Jerome Powell, θα υποκύψουν στις πιέσεις του Αμερικανού προέδρου και θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις επιτοκίων.
O πρόεδρος Τrump επικρίνει συχνά τη Fed και τον Powell μέσω των social media και πιέζει για μεγαλύτερες μειώσεις επιτοκίων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μελέτη συμπεραίνει ότι τα tweets του Trump επηρεάζουν «σημαντικά και αρνητικά» τις αγορές.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα υποκύψει στις πολιτικές πιέσεις από τον πρόεδρο Trump, γεγονός που αποτελεί σημαντική απειλή για την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», προειδοποιούν οι οικονομολόγοι Francesco Bianchi, Thilo Kind και Howard Kung, στη μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το αμερικανικό οικονομικό Ινστιτούρο NBER (National Bureau of Economic Research).
Τα συμπεράσματα της μελέτης ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν τους αξιωματούχους της Fed, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τις πιέσεις του Trump για την άσκηση της νομισματικής πολιτικής, σχολιάζει το Bloomberg.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Trump κατηγόρησε τη Fed ότι δεν έχει… κότσια, αίσθηση και όραμα, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε άλλη μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο εύρος του 1,75%-2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης