Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo (Αμερικανός Υπ. Εξωτερικών): Παρακολούθησα την τηλεφωνική συνομιλία Trump - Zelenskiy

Pompeo (Αμερικανός Υπ. Εξωτερικών): Παρακολούθησα την τηλεφωνική συνομιλία Trump - Zelenskiy
Η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογο του βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που έχει αρχίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της καθαίρεσης του Trump
Τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είχε παρακολουθήσει την τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τον Ουκρανό ομόλογο του, Volodymyr Zelenskiy, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
«Παρακολούθησα την τηλεφωνική συνομιλία», δήλωσε ο Pompeo σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, στην πρώτη φορά που αναφέρθηκε δημόσια στο συγκεκριμένο θέμα, από τη στιγμή που διέρρευσαν πληροφορίες πως είχε ακούσει τη συνομιλία.
Ο Pompeo δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών, ωστόσο ανέφερε ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι «να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να ξεμπλέξουν με τη διαφθορά».
Υπενθυμίζεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία Trump - Zelenskiy βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στο επίκεντρο έρευνα που εκκίνησαν οι Δημοκρατικοί για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου. 
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να πίεσε τον Zelenskiy να διερευνήσει τις δραστηριότητες του Joe Biden και του γιου του στην Ουκρανία, κάτι που ωστόσο απορρίπτει η Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης