Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt: Αρνητική η πρώτη αντίδραση του επικεφαλής της ομάδας του ΕΚ στις προτάσεις Johnson

Verhofstadt: Αρνητική η πρώτη αντίδραση του επικεφαλής της ομάδας του ΕΚ στις προτάσεις Johnson
Ο Verhofstadt άφησε να εννοηθεί πως ο Johnson μάλλον αποσκοπεί να επιρρίψει το φταίξιμο ενδεχόμενης κατάρρευσης των συνομιλιών ΕΕ-Βρετανίας στις Βρυξέλλες
Ο Guy Verhofstadt, ο Βέλγος ευρωβουλευτής και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, δήλωσε πως η αρχική του αντίδραση στην πρόταση που κατέθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός BorisJohnson για το Brexit δεν είναι θετική, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. 
Ο ίδιος o επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι μέσω των προτάσεων ο σκοπός είναι να επιρριφθούν ευθύνες στις Βρυξέλλες σε περίπτωση που οι συνομιλίες οδηγηθούν σε αδιέξοδο και καταρρεύσουν, οπότε η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
Ο Verhofstadt ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, ανέφερε ότι η ομάδα θα παρουσιάσει μια πιο λεπτομερή απάντηση την Πέμπτη. 
«Μπορώ να σας πω ότι η πρώτη αντίδραση της διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit δεν είναι θετική, δεν είναι θετική από την άποψη πως δεν πιστεύουμε ότι προσφέρει τις εγγυήσεις που χρειάζεται η Ιρλανδία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης