Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά την άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,14% και τα 57,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά την άνοδο στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,14% και τα 57,77 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -0,30%
Οριακές διακυμάνσεις σημείωσε σήμερα Πέμπτη (3/10) το πετρέλαιο, στον απόηχο της ανόδου που σημειώθηκε στα αποθέματα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις προκαταρκιτκές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για νέα πτώση.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,3% στα 52,48 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 1,57 εκατ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 230 χιλ. βαρέλια για την ίδια εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο της τάξεως των 450 χιλ. βαρελιών, ενώ αντίθετα τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τι εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς ο επόμενος γύρος συνομλιών αναμένεται να ξεκινήσει στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία μπορεί να έρθει νωρίτερα απ' ό,τι νομίζει ο κόσμος, μετά τη συμφωνία της Κίνας να προχωρήσει σε μαζική αγορά αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης