Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 49,5 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 49,5 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη συρρίκνωση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/10) στοιχεία της Markit, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ύφεση, λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες, έναντι 50,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 50,3 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη φορά, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016, με τις επιχειρήσεις να αναφέρουνε ότι η αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από το Brexit οδήγησε στην αναβολή παραγγελιών.
Παράλληλα, ο σύνθετος δείκτης PMI, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι κλάδοι μεταποίησης και κατασκευών, διαμορφώθηκε στις 49,3 μονάδες, έναντι 50,2 μονάδων τον Αύγουστο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων στις 50 μονάδες.
«Στα τρέχοντα επίπεδα, οι έρευνες δείχνουν ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αντιμέτωπο με αυξημένο κίνδυνο ύφεσης, έπειτα και από την πτώση του δευτέρου τριμήνου», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης