Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter Schiff: Το πάρτι στις αγορές τελείωσε - Ετοιμαστείτε για ύφεση

Peter Schiff: Το πάρτι στις αγορές τελείωσε - Ετοιμαστείτε για ύφεση
O Peter Schiff, βάσει των πρώτων στοιχείων για τις αγορές στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, εκτιμά ότι η Wall Street βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μέχρι το τέλος του έτους. Στην πραγματικότητα θεωρεί ότι «το πάρτι τελείωσε και δεν θα θέλατε να είστε ο τελευταίος που θα φύγει».
Για μερικές ημέρες, οι οικονομικές ειδήσεις δεν φαίνονταν τόσο άσχημες, ίσως κάποιοι από τους αριθμούς να ήταν λίγο καλύτεροι και να να δημιούργησαν την λανθασμένη εντύπωση ότι η οικονομία δεν είναι τόσο άσχημη.
Η αμερικανική μεταποιητική δραστηριότητα άγγιξε χαμηλό δεκαετίες. Ο δείκτης ISM μειώθηκε κατά 1,3 μονάδες σε 47,8 τον Σεπτέμβριο 2018. Αυτός ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, καθώς η αμερικανική οικονομία προσπαθούσε να εξέλθει από τη μεγάλη ύφεση.
Ωστόσο, ο Donald Trump ισχυρίζεται ότι η οικονομία είναι καλύτερη από ποτέ. Πώς γίνεται να έχουν οι ΗΠΑ τη μεγαλύτερη οικονομία όταν η παραγωγή της είναι χείριστη;
Αντ 'αυτού, είμαστε πίσω όπου ήμασταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης ύφεσης. Ο Schiff πιστεύει ότι το μόνο πράγμα που αντιμετωπίζει αυτή η οικονομία είναι οι τεράστιες ελλειμματικές δαπάνες.
«Αυτό που καθοδηγεί το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι ότι οι καταναλωτές δαπανούν χρήματα και οι δημόσιες δαπάνες δανείζονται χρήματα. Αυτό είναι. Αυτό είναι το μυστικό. Δανείζεστε και ξοδεύετε ένα σωρό χρήματα για να προσπαθήσετε να ενισχύσετε τεχνητά το ΑΕΠ, ενώ η πραγματική οικονομία καταστρέφεται».
Εν τω μεταξύ η αντίληψη ότι ο εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να λήξει σύντομα είναι εντελώς ψευδής, επειδή οι αγορές δεν θα έχουν να περιμένουν τίποτα. Ήδη έχει αρχίσει πάλι το QE. Η Fed μειώνει τα επιτόκια. Το μόνο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει έιναι μια εμπορική συμφωνία. Όταν όμως αυτό έρθει, τίποτα δεν θα μπορεί να βελτιώσει την αγορά και εκείνη θα καταρρεύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης